Ga naar hoofdinhoud

Vier Olympische juryleden op CHIO Rotterdam

Op het CHIO Rotterdam maken Eddy de Wolff van Westerrode, de Oostenrijker Thomas Lang, de Duitser Peter Holler en de Deense Susanne Baarup deel uit van het jurycorps. Later deze zomer reist dit viertal af naar Rio de Janeiro om op de Olympische Spelen te jureren. Juryvoorzitter Eddy de Wolff van Westerrode verheugt zich op het evenement in Rotterdam: "Het is erg leuk om te zien welke combinaties al in vorm zijn en wie er nog wat werk te doen heeft." 

Het viertal olympische juryleden wordt bij het jureren van de dressuurrubrieken in Rotterdam bijgestaan door de Fransman Raphael Saleh, de Finse Maria Collander en het ervaren Nederlandse jurylid Mariette Sanders.

Voor veel ruiters is het dus dé gelegenheid om vast hun visitekaartje af te geven in Rotterdam. Eddy de Wolff van Westerrode is erg benieuwd wat hij in de Rotterdamse pistes te zien krijgt: “Natuurlijk jureer ik niet anders dan anders. Iedere combinatie krijgt de punten die zijn of haar proef waard is, of het nou op een topevenement als de Olympische Spelen of het CHIO Rotterdam is, of op een klein concours ergens ver weg.”

De Wolff van Westerrode komt graag naar het Kralingse Bos: “Ik kom al heel lang in Rotterdam en ik vind het fantastisch om te zien hoe dit evenement met z’n tijd mee is gegaan. Het is al jaren het belangrijkste outdoor concours van ons land, het enige met een landenwedstrijd. En hoewel de punten die wij geven voor de individuele wedstrijd en de landenwedstrijd dezelfde zijn maakt die landenwedstrijd het natuurlijk wel spannender.”

Bron: CHIO Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.