Ga naar hoofdinhoud

Vierde plaatsen voor Glenn Knoester en Maud Roosendaal in Opglabbeek

Glenn Knoester met Alpicor. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Gregory Wathelet en de achtjarige Iphigeneia de Muze wonnen gisteravond in Sentower Park de Longines rankingproef. Glenn Knoester liep op een tiende een podium plaats mis met de Lupicor-zoon Alpicor. Voor Maud Roosendaal was er ook een vierde plaats te vieren. Met Universo (v. Celano) was ze foutloos in de barrage van de 1,40m-rubriek die werd gewonnen door Erika Lickhammer op de KWPN-merrie Cyprus (v. Vigo d'Arsouilles).

De 1,45m-rubriek die meetelde voor de Longines ranking werd direct op fouten en tijd verreden. Gregory Wathelet reed ongeveer halverwege de proef de snelste tijd (60,99 seconden) met de merrie Iphigeneia de Muze van Erco van ’t Roosakker. Op dat moment stonden Wilm Vermeir en Hacienda d’Eversem (v. Contact vd Heffinck) met 61,86 seconden nog aan kop. Wat later kwam Patrick Mc Entee in het zadel van April Mury Marais Z (v. Air Jordan Z) met 61,92 seconden aardig in de buurt. Dat gold ook voor Glenn Knoester die als een van de laatste starts een poging deed om Wathelet van de eerste plek te stoten. Knoester klokte met Alpicor 62,06 en werd vierde.

Jens van Grunsven en Cika (v. Can Cun la Silla) werden met hun foutloze rit elfde.

Maud Roosendaal

De wedstrijd over 1,40m werd in twee rubrieken gehouden. In de barrage van de eerste rubriek kwam de bijna 20-jarige Maud Roosendaal en de Celano-zoon Universo op een knappe vierde plaats. Na een uiterst spannende strijd won de Zweedse Erika Lickhammer op de negenjarige merrie Cyprus in 41,06 seconden van Koen Vereecke met Woutland Imagine (v. Darco) die 41,08 seconden nodig had. Alexandra Paillot was met Tonio la Goutelle (v. Ogrion Des Champs) Maud Roosendaal net te snel af en werd derde.

Ook Jens van Grunsven, Piet Raijmakers jr en Jody van Gerwen hadden een plek in de barrage veroverd. Alle drie reden ze opnieuw foutloos en werd met hun paarden Dutchblue (Mr. Blue), Amberlina (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en Inebelle van ’t Welthof (v. Takashi Van Berkenbroeck) zevende, achtste en negende.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.