Vierde zege op rij voor Minikus en Zephyr

Todd Minikus en Zephyr Foto: Sportfot

Todd Minikus zet zijn succes reeks in Wellington voort met de KWPN’er Zephyr. De Landor S-zoon heeft hij nog maar net onder het zadel, hij debuteerde met hem twee weken geleden op het Winter Equestrian Festival en dat leverde meteen twee zeges op. Dit weekend won het paar al een 1,45m-rubriek en voegde gisteren een overwinning in de 1,50m Jumper Classic aan toe.

In de barrage van de Jumper Classic had Todd Minikus geduchte tegenstanders als Eric Lamaze, Kent Farrington en Conor Swail. Alles klopte in de rit van Minikus op de dertienjarige Zephyr en het paar zette de winnende tijd van 35,98 seconden op de klokken.

Iets sneller

Minikus bleef de Ier Conor Swail enkele tienden van een seconde voor. Swail reed Flower (v. Bon Ami) naar een tij van 36,38 seconden. De derde plaats was voor Tiffany Foster die het voormalige SFN-paard Brighton (v. Contendro II) naar 36,61 seconden stuurde.

Moffitt wint 2* GP

De achttienjarige Emily Moffitt sprong met For Sale 6 (v. For Pleasure) naar de overwinning in de 2* Grand Prix. Ze versloeg in de barrage Jeroen Dubbeldams leerling Lucas Porter met B Once Z (v. Baloubet du Rouet), het voormalige paard van Katharina Offel.

Nieuwe nationaliteit

Moffitt hoorde voor het eerst het Britse volkslied voor haar spelen. De geboren Amerikaanse wisselde dit jaar van nationaliteit omdat ze voor het grootste gedeelte van het jaar in Engeland woont en vorig jaar bij Ben Maher begon te trainen. De Westfaalse merrie For Sale kwam via Moffitts voormalige trainster Laura Kraut van Ludger Beerbaum.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.