Ga naar hoofdinhoud

Vierspan Edwin Spek onverwacht verkocht

Vierspanmenner Edwin Spek heeft zijn complete vierspan verkocht. De zes ruinen vertrekken naar de Verenigde Staten, waar ze binnenkort zullen worden getraind en gereden door de Amerikaan Paul Maye die vooral bekend is als menner van ponyspannen.

De verkoop kwam onverwacht.  Op 19 juli eindigde Edwin Spek met zijn vierspan nog als vierde op het NK in Beekbergen. Edwin’s partner Henriëtte vertelt dat ze in hun achterhoofd hadden dat na de WK kon worden nagedacht over een eventuele verkoop. “We wilden graag nog meedoen aan het WK. Omdat dit keer in Nederland wordt georganiseerd mogen er meer dan de beste drie spannen deelnemen. Daar hadden we ons op gefocust, maar dit was zo’n geweldige kans. Het gebeurt zelden dat iemand je hele span, dus zes paarden tegelijk wil kopen.”
Kort voor het NK meldde de Amerikaanse Harmony Stables zich als potentiële koper; kort na het NK kwam de deal rond. In de loop van volgende week vliegen de zes paarden naar de VS.

Lege stal
De Speks zijn amateurs. Ze hebben geen stal vol paarden. Sterker nog, de stal is nu leeg. Henriëtte: “Er komen weer paarden, want wij kunnen niet zonder, maar we laten het nu eerst even bezinken. Het is toch allemaal best wel emotioneel. Daarna gaan we kijken hoe we met nieuwe paarden gaan beginnen. Waarschijnlijk wordt het een tweespan en bouwen we dat tezijnertijd weer uit naar een vierspan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.