Ga naar hoofdinhoud

Vincent Voorn zesde in Grote Prijs Oliva

Vincent Voorn is in de Grote Prijs in Oliva op de zesde plaats geëindigd. Hij deed dat in het zadel van de Quidam's Rubin-zoon Quinlan. De Ierse ruiter David Simpson mocht plaatsnemen op de hoogste trede van het podium.

Parcoursbouwers Peter Schumacher en Philip Gorontz hadden geen gemakkelijke barrage uitgestippeld. Van de twaalf barragekandidaten lieten slechts drie alle balken in de lepels liggen.

Simpson was met de Cellestial-dochter Chessy met 45,25 seconden de Zweedse Nicole Holmén te snel af. Zij finishte met Conchella (v. Cartani) in 46,11 seconden en was daarmee net een fractie sneller dan de Coronado-zoon Conjurer en zijn Spaanse ruiter Luis Jesus Escobar.

Twee Nederlanders in top tien

Voorn zag net als zijn landgenote Anouk Kort één balk vallen. Kort klokte met Rondine des Souches (v. Airborne Montecillo) een tijd van 52,39 en eiste daarmee de achtste plaats op.

Anouk de Ruijter kwam met Vegas (v. Phin Phin) niet verder dan de eerste omloop, zij zag een balk vallen en bleef niet binnen de toegestane tijd, waardoor ze met vijf strafpunten de finish passeerde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.