Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten knap derde in GP La Baule

Maikel van der Vleuten en Arera C
Maikel van der Vleuten blijkt in topvorm te verreken in La Baule. Gisteren schreef de ruiter al de loodzware Derby op zijn naam. Zojuist voegde hij een derde prijs in de pittige Grand Prix toe aan zijn palmares. De overwinning ging naar de Braziliaan Pedro Muylaert met de hengst Prince Royal Z MFS (v. Prince de Revel).

De Braziliaan noteerde de snelle tijd van 45,39 seconden in de barrage. Dit bleek voldoende voor de eerste prijs ter waarde van 66.000 euro. Maylaert en Price Royal Z MFS vormen sinds dit jaar nog maar een combinatie. De bruine hengst werd voor heen uitgebracht door Nestor Nielsen van Hoff.

Geen thuiszege

Patrice Delaveau was slechts 0,55 seconden te langzaam om de zege in eigen land te houden. Hij zadelde voor deze rubriek de KWPN-er Aquila HDC (v. Ovidius), die voorheen in eigendom was van het Springpaardenfonds Nederland en werd uitgebracht door Wout-Jan van der Schans.

In vorm

Maikel van der Vleuten doet goede zaken op Franse bodem. Zo ook in deze Grote Prijs. Met VDL Groep Arera C (v. Indoctro) zette de ruiter de derde tijd neer.

Van der Vleuten rijgt in vijfsterren Grote Prijzen de ene na de andere topklassering aaneen. Vandaag derde in La Baule, vorige week zesde in Parijs, vorige maand tweede in Shanhai en vierde in Mexico City. Op de wereldranglijst is de ruiter uit Someren op de elfde plaats de beste Nederlander.

Van der Schans

Ook Wout-Jan van der Schans schopte het tot de barrage. Onderweg kreeg van der Schans met Capetown (v. Oklund) één springfout te voortduren. Hierdoor moest de combinatie genoegen nemen met de zesde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.