Ga naar hoofdinhoud

Voorlopig geen wedstrijden voor Jur Vrieling

Weigering van Zirocco BlueFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Jur Vrieling zal voorlopig niet te zien zijn in de wedstrijdring. Na de voor Vrieling en Zirocco Blue dramatisch verlopen Olympische Spelen heeft de ruiter besloten voorlopig alle wedstrijden af te zeggen. "Als negen van de tien mensen je een hart onder de riem steken, maar de tiende is heel negatief dan blijft dat toch hangen", verklaart de springruiter zijn beslissing. 

In Rio zag Vrieling zijn schimmelhengst tot vier keer toe weigeren en bovendien werd hij gediskwalificeerd voor het individuele toernooi nadat hij Zirocco Blue in de ring corrigeerde met de zweep. Met name op social media kreeg de ruiter de nodige kritiek te verwerken. Vrieling is volgens eigen zeggen in sommige reacties zelfs bedreigd.

Superfit

De ruiter geeft aan dat het met de hengst goed gaat. “Je merkt niks aan Zirocco. Hij is superfit en zou bij wijze van spreken nu zo de Olympische ring in kunnen”. Volgens Vrieling is het alles bij elkaar wat Zirocco Blue uit balans bracht. Zo is de reis niet heel goed verlopen. “Het was warm tijdens de vlucht. Zenith van Jeroen Dubbeldam werd onderweg ziek en Zirocco kwam heel bezweet uit het vliegtuig”.

Werken aan herstel

Voorlopig werkt Vrieling thuis aan zijn eigen mentale herstel. Wanneer hij zijn rentree maakt weet hij nog niet. “Een paar dagen vakantie zou misschien goed zijn, maar ik ben het liefst met mijn paarden bezig. Anders ga ik toch teveel nadenken. Ik zorg goed voor mijn beestjes en we komen wel weer terug. Wat meehelpt, is dat ik al 47 jaar ben en inmiddels het nodige heb meegemaakt”.

Geen landenwedstrijden

Vrieling verwacht dat bondscoach Rob Ehrens voorlopig even geen beroep op hem doet en anderen de kans geeft in het landenteam. Zirocco gaat eerst een maand de wei in.

Bron: RTV Noord

6 reacties op “Voorlopig geen wedstrijden voor Jur Vrieling

  • Hans

    Ik vind dat je alles goed gedaan hebt.. Je hebt je paard niet bestraft maar hem laten merken dat jij zijn beslissing niet mooi vond na alle trainig en voorbereiding met hem…
    Ik vind het jammer dat je je van alle kritiek zo laat meenemen maar vind het wel begrijpelijk…

  • hans

    Nog vergeten te zeggen dat alle die hier kritiek hebben nog nooit een noemenswaardige concours gereden hebben.. Niet eens in aanmerking gekomen zijn daarvoor.. Hoofd omhoog Jur.

  • W.Gosselink-Oudheusden

    Trek je alsjeblieft niets aan van die mensen die het allemaal zo goed weten! Het zijn meestal de “mensen met paarden” en niet de ” paarden mensen” die meteen met hun kritiek klaar staan!
    Neem de tijd om weer de oude te worden maar laat je zeker niet ontmoedigen om weer de wedstrijd ring in te rijden! Denk aan al die goede ritten die je hebt laten zien en waarmee je ons enorm veel plezier hebt gedaan!

  • Nathalie

    Vervelend dat die ene negatieve reactie bij je blijft hangen, maar het is heel erg menselijk. Het is makkelijk zeggen, laat het gaan. Niet over nadenken…maar dat doe je toch. Ik snap dat wel. Maar Jur, focus je op je paarden. Je bent 24uur met ze bezig. Je ontzegt je veel voor de topsport en dat weten die negatievelingen waarschijnlijk niet eens. Het vergt motivatie, zelfvertrouwen, talent, doorzettingsvermogen, gevoel en ik kan nog wel even doorgaan. Maar dat laatste heb jij zeker. Laat niemand je iets anders wijsmaken. Jij was ook ziek van die tik, maar je maatje Zirocco heeft je dat vast al vergeven. Hallo, jij bent ook maar een mens. Toch ga ik het ook zeggen….laat het gaan. Focus je op je paarden en de mensen die om je heen staan en in jullie geloven! Zirocco is nog steeds je maatje hoor. Hij een maand in de wei….jij eigenlijk ook een uurtje per dag op een stoel ernaast. Geniet gewoon van je paard en werk rustig verder met je andere paarden. Keep your head up and believe in yourself and in Zirocco. You are an amazing team! Yes you can! Remember that!! Good luck!

  • Sandra Evers

    Niet mooi maar wel een goed besluit even een time out voor je zelf in te lassen .Al die kritiek heb je zeker niet verdiend want laten wij wel zijn wat heb jij ons de laatste jaren laten genieten van super mooie paardensport .
    Ik hoop dan ook dat jullie deze klap weer snel te boven komen . En met zijn allen weer kunnen gaan genieten van onze mooie sport DE PAARDENSPORT
    Sterkte voor jou en je team .

  • Grieteke Oldenburger

    Zo herkenbaar! Dit heeft even tijd nodig Jur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.