Ga naar hoofdinhoud

Vos opnieuw tweede in 1.50m, nu achter Funnell

William Funnell hier met Billy Angelo.
Voor de tweede dag op rij zijn Robert Vos uit Wierden en de 16-jarige Carat (v. Cardento) tweede geworden in de 1.50m Grote Prijs-kwalificatie op CSI Twente. Werd Vos gisteren geklopt door Joe Whitaker, vandaag was het diens landgenoot William Funnell. In dit direct op tijd om de Roelofs Groep Prijs nam de Brit alle risico met Billy Angelo (Tangelo van de Zuuthoeve x Kroongraaf).

Billy Angelo staat bekend als een zeer snel paard van nature. Voeg daar de jarenlange band tussen paard en ruiter aan toe en ze zijn bijna niet te kloppen als de balken in de lepels blijven liggen. De sponsor van Funnell kocht de in Engeland geboren vos met KWPN-papier al als veulen.

Gianni Govoni reed eveneens een snelle rit en koerste naar het derde geld met Winn Winn (v. Chin Chin). De getalenteerde Brit Jonathan Gordon, in het verleden nog in Nederlandse dienst geweest bij Hank Melse in Winterswijk, sloot zich als nummer vier aan op Fellini (v. For Pleasure). Met een tiende plaats in een deelnemersveld van de zestig ruiters liet de 22-jarige Kevin Beerse uit Warga een goede indruk na op Camelot (v. Harley VDL).

In de 1.35m rubriek voor CSI2* ruiters kwam Nuri Dijks met Hisaura van ’t Heike (v. Tamura van ’t Heike) als winnaar naar boven. Edwin Klokman werd hier vijfde op Can Can (v. Lord Z). Conor Drain reed Esmee (v. Berlin) van de BWG Stables naar de winst in een 1.30m voor CSI1* ruiters.

Klik hier voor de uitslag van het CSI3* 1.50m
Klik hier voor de uitslag van het CSI2* 1.35m
Klik hier voor de uitslag van het CSI1* 1.30m
Klik hier voor de uitslag van het CSI1* 1.25m

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.