Ga naar hoofdinhoud

WB-zege Stuttgart voor Steve Guerdat

Steve Guerdat met Hannah Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
Steve Guerdat troefde zojuist drie Duitse combinaties af met Hannah en ging er in Stuttgart met de overwinning vandoor in de wereldbekerwedstrijd. Naast de WB-punten leverde deze zege de Zwitserse ruiter ook nog eens een auto op. In de tussenstand voor de WB-punten gaat Guerdat momenteel aan de leiding met 43 punten.

Philipp Weishaupt volgde met Asathir (v. Diamant de Semilly) op de tweede plaats in deze 1,60m-rubriek. De Duitse ruiter was met 48,76 seconden dik een halve seconde langzamer dan Guerdat, die in 48,19 seconden finishte. Landgenoot Christian Ahlmann passeerde met Epleaser van’t Heike (v. For Pleasure) de eindstreep van de barrage in 49,13 seconden en mocht zich als derde opstellen.

Simone Blum

De Duitse kampioene Simone Blum, die donderdagavond met DSP Alice (v. Askari) het jachtspringparcours over 1,50m won en daar vrijdag ook nog de overwinning in de German Masters aan toevoegde, mocht zich vandaag met de merrie als vierde opstellen voor de prijsuitreiking.

Nederlanders

Frank Schuttert en Jur Vrieling kwamen beiden niet foutloos door de eerste ronde vandaag. Schuttert kreeg acht strafpunten met  Chianti’s Champion (v. Champion du Lys) en kwam niet verder dan de 32-ste plek. Vrieling liet twaalf strafpunten noteren voor zijn ronde met VDL Glasgow v. Merelsnest (v. Nabab de Reve), waarmee hij vorige maand in Helsinki nog de WB-wedstrijd won en werd 36-ste.

Tussenstand

Kevins Staut staat op het moment tweede in de tussenstand van de wereldbeker met 39 punten. Henrik von Eckermann volgt op de derde plaats met 35 punten en hij wordt gevolgd door Simon Delestre en Alberto Zorzi, beiden met 31 punten. Maikel van der Vleuten is met de achtste plaats met 23 punten de eerste Nederlander op de lijst in deze tussenstand na vijf wedstrijden.

Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor de tussenstand

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.