Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Zoniks ster rijst ook internationaal

Na het geslaagde nationale debuut in Kootwijk, verpletterden Edward Gal en Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack) ook bij hun internationale Grand Prix-debuut de concurrentie. Gal zelf zag de wedstrijd afgelopen weekend in Roosendaal vooral als een mooie oefening met het oog op alles wat het duo nog te wachten staat. “Zonik kan alles voor een acht of hoger, maar in een proef krijg je dat natuurlijk niet zomaar voor elkaar. Maar de mogelijkheden en het talent zijn er”, reageert Edward Gal.

Het interview met Edward Gal verder lezen? Dat kan nu al online. Klik hier voor de digitale versie van Paardenkrant-Horses.nl van deze week.

Crossontwerper Eric Winter: ‘Sommige ruiters rijden over-ambitieus’

Crossontwerper Eric Winter kreeg recent veel over zich heen vanwege de door hem gebouwde zwaarste military ter wereld in Badminton. Vijftien vallen, zeven keer met paard. Een aantal van 32 combinaties dat de cross niet uitrijdt. Wat doet dat met een crossontwerper? Eric Winter: “Wat denk je? Er vielen meer paarden dan ik had gewild. Sterker nog: ik wil helemaal niet dat er ook maar één paard valt. Maar het is ook zo dat de ruiter een eigen verantwoordelijkheid heeft. Sommige ruiters rijden over-ambitieus.”

Invloed Krack C op Nederlandse dressuurfokkerij niet te onderschatten

Krack C overleed begin mei aan een hartstilstand in de wei bij Joop van Uytert. De 25-jarige hengst heeft relatief gezien niet de meeste Grand Prix-paarden gegeven en ontving nooit het keurpredicaat vanwege zijn dressuurfokwaarde onder de 140. Toch behoort hij zeker tot één der groten van de Nederlandse dressuurpaardenfokkerij. Meer dan bijvoorbeeld Jazz en Gribaldi stempelt hij in de vaderlijke lijn met tien KWPN-goedgekeurde zonen, veertien kleinzonen en inmiddels ook al een aantal achterkleinzonen.

Wout-Jan van der Schans: ‘Verrichtingsonderzoek niet bepalend, maar traject daarna’

Wout-Jan van der Schans vervult als springruiter en hengstenkeuringscommissielid van het KWPN een dubbelrol. In zijn Kettingbrief zegt hij: “Ik maak me wel zorgen om de opleiding en het management van de hengst nadat hij na het verrichtingsexamen teruggaat naar de hengstenhouder. Het verrichtingsonderzoek is niet bepalend voor de duurzaamheid. Het traject daarna is bepalend. Een hengstenhouder wil vaak op zo’n kort mogelijke termijn zijn investering terugverdienen en daar gaat het weleens mis.”

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.