Ga naar hoofdinhoud

Wereldbekerwedstrijd Olympia voor Julien Epaillard

Update - Video
Julien Epaillard
Julien Epaillard, hier met Safari d'Auge Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
De Wereldbekerwedstrijd vanmiddag op de Olympia Horse Show in Londen werd gewonnen door de Fransman Julien Epaillard met Toupie de la Roque (v. Kannan). Tweede werd thuisruiter Scott Brash, de derde plaats was voor Edwina Tops-Alexander.

Epaillard was de laatste starter in de slechts met vier combinaties gevulde barrage. Hij reed met het mes tussen de tanden en zette op de laatste lange lijn voldoende aan om over Brash en de groot galloperende Ursula XII (v. Ahorn) heen te gaan. Epaillard had 36,91 seconden nodig, Brash reed zeer beheerst naar 37,34.

Edwina Tops-Alexander had de pas negenjarige Inca Boy van T Vianahof (v. Diamant de Semilly gezadeld vandaag. Ze bleef voorzichtig met het aanstormend talent en finishte de barrage foutloos in 41,05. Ook Zweedse ruiter Peder Frederikson die met H&M Christian K (v. Namelus) als eerste moest starten reed voorzichtig. Hij werd foutloos vierde in 41,34 seconden.

Zeer technisch basisparcours

Het basisparcours was erg technisch, met zeer weinig ruimte om adem te halen voor de paarden. Veel springfouten ontstonden daardoor in het tweede gedeelte van het parcours, waar de paarden moe werden. Dat goldt zeker voor een aantal jonge talenten die vanmiddag ook meereden.

Het leek er lange tijd op dat de barrage zou gaan tussen de combinaties met één springfout in het basisparcours. Ook een groot deel van de ‘springkanonnen’uit het tweede gedeelte van het veld struikelden over een balkje of twee. Het euvel zat voornamelijk in de grote dubbels en tripels die gevolgd werden door stijlsprongen op korte afstanden. De paarden moesten enorm terugkomen voor die sprongen en dat lukte lang niet altijd.

Vier x barrage

De eerste foutloze ronde was voor Europees Kampioen Peder Frederikson die zijn KWPN’er H&M Christian K in balans wist te houden over de moeilijke afstanden. Hij werd gevolgd, slechts 6/100 binnen de tijd, door Edwina Tops-Alexander met de jonge Inca Boy van T Vianahof. Het duo reed prachtig vloeiend rond.

Tot groot genoegen van het Olympia publiek was ook de Brit Scott Brash met de zestienjarige Ursula XII foutloos, al snel gevolgd door Fransman Julien Epaillard met Toupie de la Roque.

Nederlanders

Maikel van der Vleuten met VDL Groep Arera C (v. Indoctro) kreeg 2 balken in de eerste ronde. Harrie Smolders liet met Zinius (v. Nabab de Reve) ook een balkje vallen. De Nederlanders bleven daarmee buiten de barrage, maar Smolders wist zich met een twaalfde plaats nog net te klasseren.

 

Bekijk de winnende ronde van Epaillard in de video:

 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.