Ga naar hoofdinhoud

Werth stelt met groot machtsvertoon orde op zaken in kür

Isabell Werth met Weihegold OLD. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De afsluitende kür op muziek van het 5*-toernooi op het CHIO in Aken was paardensport van de bovenste plank. Boeiende en prachtige proeven werden er gereden in het Deutsche Bank Stadion, waar het ene persoonlijk record volgde op het andere. Isabell Werth liet, naar de enigszins teleurstellende Special van gisteren, Weihegold weer excelleren. Met de geweldige score van 89.675% ging ze met overwinning naar huis. Patrick van der Meer was met Zippo goed voor een mooie tiende plaats.

Voor de pauze liet Patrick van der Meer met zijn Rousseau-zoon Zippo een heel harmonieuze kür zien waarin vooral de galop-tour sterk was met de mooie wisselseries op de gebroken lijn. Op dat moment was de 75.300% goed voor de tweede plaats.

Spaanse show

Na de pauze barstte het geweld los. Het eerste persoonlijk record die er aanging was die van de Spanjaard Claudio Castilla Ruiz die er een weer een show van maakte met zijn spectaculair passagerende en piafferende hengst Alcaide. Direct op een van de eerste lijnen reed hij al een wisselserie met één hand. De 75.800% was een nieuw pr en hij kwam net voorbij Van der Meer.

Nilshagen en Dante Weltino op weg naar de top

Therese Nilshagen was de eerste die de 80%-grens naderde. De elegante en nog jonge Oldenburger premiehengst Dante Weltino OLD liep door zijn prachtige, imponerende galop-tour naar 79.975%. Ook voor Nilshagen was het percentage een persoonlijk record en de Zweedse combinatie meldt zich nadrukkelijk bij wereldtop.

‘Weihe’ weer als vanouds

De kür van Isabell Werth en de wondermerrie Weihegold OLD was een duidelijke revanche op de ‘mindere’ Special van de dag ervoor. De Don Schufro-dochter liep weer met veel expressie door de oefeningen, ze haalde weer het niveau van rond de wereldbekerfinale in Omaha. Werth kreeg ook bijna het zelfde percentage, 89.675%.

Hakkels bij Verdades

De topcombinaties na Werth kwamen hier niet meer aan te pas. Ook Laura Graves niet, die gisteren nog de Special won met de KWPN’er Verdades. In de kür slopen er wat foutjes in de proef van Graves. De moeilijke lijn in galop waar ze de wissels om de twee op de grote volte laat over gaan in de eners verliep op beide handen niet helemaal vloeiend. Ook in de stap vertoonde de Florett As-zoon wat spanning en op de laatste lijn struikelde Verdades flink. Graves werd beloond met 82.55% wat een ruime, niet verwachtte achterstand op Isabell Werth opleverde.

Cosmo danst naar nieuw PR

De Amerikaanse combinatie werd uiteindelijk derde, want het Duitse talent Sönke Rothenberger verscheen met de Van Gogh-zoon Cosmo als laatste in de ring. Het paar liet een formidabele kür zien. En hoewel er een paar spanningsfoutjes inzaten was het totaalbeeld imponerend. Cosmo liep onder Rothenberger naar een nieuw persoonlijk record van 85.75% en werd tweede in het klassement.

Ook PR voor Dufour

Voor Rothenberger reed de jonge Deense Cathrine Dufour met de in Denemarken gefokte zoon van Caprimond, Atterupgaards Cassidy, een mooie kür met een sterk slot. Het paard was op zijn best in de verzamelde oefeningen met mooie piaffes en pirouettes. Dufour kreeg 81.6255 wat ook voor haar een nieuw persoonlijk record was. Achter Laura Graves werd Dufour vierde, wat onder het publiek nogal wat beroering verzorgde: zij zagen Dufour liever als derde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.