Ga naar hoofdinhoud

West-Europese wereldbekerseizoen dressuur begint in Odense

Hans Peter Minderhoud en Glock's Flirt. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Odense Horse Show viert dit weekend haar tienjarige bestaan met de eerste wereldbekerwedstrijd dressuur in de West-Europese liga. De wereldbekerwinnaar van het afgelopen Hans Peter Minderhoud zal nog niet in de Deense plaats aan de start verschijnen, maar voor Nederland komen wel Marlies van Baalen met Ratzinger en Marjan van der Jagt en Radetzky.

Nederland is al jaren een van de toonaangevende landen in de wereldbeker. Hans Peter Minderhoud stuurde Glock’s Flirt vorig seizoen in Gothenburg naar de dertiende titel voor ons land. Anky van Grunsven maakte de wedstrijdseries populair over de hele wereld, zij haalde maar liefst negen keer de wereldbeker binnen. Dit seizoen is de finale van de wereldbeker in het Amerikaanse Omaha.

Severo Jurado Lopez

In Odense zal de Spaanse ruiter Severo Jurado Lopez met Lorenzo (v. Lord Loxley) een van de favorieten voor de overwinning zijn. Lopez werd op de Spelen met zijn kür op muziek van Santana en Bon Jovi vijfde. Verder staan naast Van Baalen en Van der Jagt ook de Olympia-gangers Tinne Vilhelmson (hier met Paridon Magi), de Australische Kristy Oatley met Du Soleil en de Zuid-Afrikaanse Tanya Seymour met Ramoneur 6 op de deelnemerslijst.

De Denen hebben de combinaties Hasse Hoffmann met Heslegaards Rismon, Helene Melsen met Aston Martin,  Carina Nevermann Torup op Sirikit en Mai Tofte Olesen met Rustique op de deelnemerslijst staan.

Na Odense gaat het wereldbekercircuit verder in Lyon. In november is wedstrijd in Stuttgart en begin december wordt Salzburg aan gedaan. Vervolgens is de beroemde Olympia Horse Show in Londen, hier zal Valegro officieel afscheid nemen. Het nieuwe jaar begint met Jumping Amsterdam, vervolgens zijn Neumünster en Gothenburg en de laatste wedstrijd voor Omaha heeft Indoor Brabant in Den Bosch.

Bron FEI/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.