Ga naar hoofdinhoud

Whitaker wint met nieuwe troef

John Whitaker hier met Gem of India. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De For Pleasure-dochter Ornellaia is pas sinds kort bij de maestro onder het zadel, maar dat weerhield John Whitaker er niet van om vanmiddag in het Duitse Hagen al het 1,50m op naam te schrijven met de talentvolle merrie. 

Een mooie barrage met tien deelnemers bracht de ontknoping van het hoofdnummer van vandaag voor de springruiters. Philipp Weishaupt reed de snelste tijd (38,38 seconden) met Chico 784, maar moest dat bekopen met een balk en werd uiteindelijk zesde.

John Whitaker voelt zich kennelijk al aardig thuis op de tienjarige merrie Ornellaia, die hij sinds kort voor Prinses Haya rijdt. De Brit reed stevig door en kwam foutloos in een tijd van 40,89 seconden over de streep en boekte daarmee deze fraaie overwinning, die beloond werd met 7.500 euro.

Denis Nielsen werd voor eigen publiek tweede met Cashmoaker door eveneens foutloos te blijven in een tijd van 41,01 seconden. De derde prijs ging naar Katharina Offel die Quebracho Semilly in 42,19 seconden behendig rondstuurde. De Toulon-nazaat Living the Dream maakte ook geen fouten in het verkorte parcours en bracht Cameron Hanley de vierde prijs, net voor Fransman Frederic David die met de BWP-gefokte Equador van ’t Roosakker vijfde werd.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.