Ga naar hoofdinhoud

Wiesbaden dit jaar ook onderdeel Event Rider Masters

Oliver Townend, hier met Black TieFoto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Vorig jaar beleefde de nieuwe wedstrijdreeks voor de eventingruiters, de Event Rider Master zijn premiere. Deze wedstrijdserie vond toen alleen in Groot-Brittannië plaats. Afgelopen december werd er al over gesproken dat er in 2017 ook wedstrijden in Duitsland en Frankrijk aan de reeks zouden worden toegevoegd en nu is bekend dat Wiesbaden de organisatie van de Duitse etappe voor zijn rekening neemt.

De wedstrijd in Wiesbaden zal worden gehouden op het Jaarlijkse Internationalen Wiesbadener PfingstTurnier. “Ik verheug erg op de premiere van de Event Riders Masters in Wiesbaden”, aldus Albert Schäfer, de voorzitter van de Wiesbadener Reit- und Fahr-Club. “De mensen achter de organisatie van deze wedstrijdreeks willen echt iets voor de eventingsport betekenen en wij ook! Daarom passen we goed bij elkaar en zullen we met vereende krachten de kar trekken.”

SAP

SAP, bekend van de ‘Audience Judging’ app, zal het publiek live op de hoogte houden van het verloop van de wedstrijden. Ook kan het publiek, net als op sommige internationale dressuurwedstrijden, de dressuurproeven mee jureren.

Audience Judging

“Door SAP ambassadeur Ingrid Klimke werd het bedrijf de officiële technologie sponsor van Event Rider Masters. De technologie is in samenwerking met het CHIO Aachen ontwikkeld en daar ook uitgetest”, vertelde Paul Tapner in december. Op de laatste wedstrijd van Event Rider Masters in Blenheim kon het publiek al kennismaken met de live scoring en het ‘audience judging’.

Eerste winnaar

Oliver Townend werd vorig met zijn paard Cillnabradden Evo de eerste winnaar van de serie 3*-wedstrijden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Pferd-Aktuell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.