Ga naar hoofdinhoud

Van Wijngaarden en Plantaz komen toch niet tot elkaar

Exclusief
Foto: Lonneke Ruesink
Bijna waren ze eruit. En mondeling was er vandaag al overeenstemming, nadat de kantonrechter in Eindhoven dressuuramazone Simone van Wijngaarden en haar mede-eigenaar van Rubin Cartier Altius Horses de gang op had gestuurd om tot een vergelijk te komen. Maar bij het opschrijven van de vaststellingsovereenkomst ketste de zaak toch nog af.

“We waren buiten de rechtszaal al mondeling overeengekomen dat Rubin Cartier niet meer in de sport uitgebracht zou worden”, zegt mr Gea Stibbe, die Simone van Wijngaarden bijstaat. “Maar toen dit in de rechtszaal opgeschreven werd, kon Altius daar toch weer niet mee akkoord gaan. Dat deze afspraak oneindig zou zijn was hen teveel. Merkwaardig, als je bedenkt dat Altius steeds beweerde dat het paard kreupel is.”

Oneindig

Mr Stephan Wensing, die Frans en Frea Plantaz van Altius Horses bijstaat, erkent dat de strijdende partijen er inderdaad bijna uit waren. “Het probleem was inderdaad dat begrip ‘oneindig’. Dat is erg lang bij een paard van acht jaar. Er zijn gewoon heel veel onvoorziene omstandigheden. Bijvoorbeeld: Altius is een BV, die kan failliet gaan. Wat dan? Er kunnen mensen overlijden, wat dan. Op dit soort kettingbedingen ging het vandaag helaas mis.”

Twee weken de tijd

Amazone Simone van Wijngaarden en haar mede-eigenaren Frans en Frea Plantaz strijden al heel lang om Rubin Cartier. Zij hebben van de kantonrechter nu twee weken de tijd gekregen om hun geschil op te lossen. Slagen zij hierin niet, dan zal de rechter een finaal oordeel vellen.

Geldelijke verdeling

Onderdeel van de vandaag afgeketste overeenkomst was dat Altius het eigenaarsdeel van Van Wijngaarden over zou nemen. Als partijen er de komende twee weken niet uit komen, dreigt een (openbare) verkoping van Rubin Cartier om tot een geldelijke verdeling te komen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.