Ga naar hoofdinhoud

William Funnell niet blij met uitslagentransparantie

William Funnell hier met Billy Angelo.
In een column op de website van Horse and Hound plaatst topspringruiter William Funnell kanttekeningen bij de nieuwe databank van British Showjumping, de nationale springsportfederatie in Groot Brittannië. Eerder vermeldde BS alleen nulrondes en klasseringen. Nu kan iedereen de volledige uitslagen van nationale wedstrijden in Groot Brittannië zien.

“Ik snap dat het van belang is om te zien dat een paard twee keer dubbel nul was in twee wedstrijden, in plaats van twee keer dubbel nul in tien wedstrijden, terwijl het de andere acht keer werd gediskwalificeerd, zeker als je van plan bent een paard te kopen”, zo schrijft Funnell.

Opleider

“Ik bekijk dit vanuit de optiek van de opleider”, aldus Funnell, die zelf tientallen veulens per jaar fokt, opfokt en opleidt. “Jonge paarden moeten hun foutjes mogen maken. Deze nieuwe transparantie kan ertoe leiden dat ruiters hun jonge paarden geforceerd nul willen laten springen en dat kan funest zijn voor hun opleiding.”

Bron: Horse And Hound

 

Eén reactie op “William Funnell niet blij met uitslagentransparantie

  • marcel dufour

    Dat zie ik geheel anders.
    Een goed paard kenmerkt zich over het algemeen doordat die veel nul en 4 rondes loopt.
    Dat het in het begin in de groene tijd daarvan nog iets kan afwijken corrigeert zich vanzelf als het paard wat meer ervaring gaat opdoen.
    Mensen die oppervlakkig kijken zullen dan zo’n stijgende lijn niet ontdekken en laten zich teveel leiden door de fouten.
    Vergeet niet dat zelfs veruit de meeste toppaarden meer rondes niet foutloos springen dan wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.