Ga naar hoofdinhoud

Wilm Vermeir schrijft GP St. Moritz op zijn naam

Wilm Vermeir hier met Gentiane de la Pomme. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In de vijf sterren Grand Prix van het Zwitserse St. Moritz wist de Belgische ruiter Wilm Vermeir de zege met overmacht te grijpen. Ruim anderhalve seconde was de Belg met Iq van het Steentje (v. Toulon) sneller dan Robert Whitaker met Catwalk IV (v. Colman). Vermeir finishte in 36,72 seconden.

Whitaker had 38,20 seconden nodig om de veertienjarige ruin foutloos door de barrage met hindernissen van 1,60 meter te leiden.

Thuiswedstrijd

Op 0,42 seconden afstand volgde Alain Jufer, die in St. Moritz een thuiswedstrijd had. Hij zadelde de Contact van de Heffinck-zoon Rahmannshof Tic Tac.

Geen haast

De Slowaak Bronislav Chudyba had helemaal geen haast in de barrage met Zapria, eveneens een Colman-nazaat. Hij noteerde een tijd van 47,16 seconden.

Sneller

Nicola Philippaerts bewees dat de tijd van Vermeir nog wel te verbeteren viel. Hij had maar 35,38 seconden nodig met H&M Harley v. Bisschop (v. Dulf van den Bisschop). Alleen viel er onderweg wel één balk. Hierdoor kwam de combinatie niet verder dan een vijfde plaats.

Geen rol van betekenis

De enige Nederlander die in deze Zwitserse Grote Prijs van start ging, Wout-Jan van der Schans, kon geen rol van betekenis spelen. Met D’Angelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) kreeg hij onderweg drie springfouten. Dit betekende een 31e plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.