Ga naar hoofdinhoud

Winst in laatste Inter I voor Nuyten en Mister Zeb

Met haar stoere hengst Mister Zeb reed Ivanka Nuyten gisteren tijdens de subtopwedstrijd in Nisse naar de overwinning met een score van 66,64%. Voor Nuyten was dit met Mister Zeb haar laatste wedstrijd in de Lichte Tour, want over enkele weken maakt de combinatie de overstap naar de Intermédiaire II. In de Prix St. Georges was de winst voor Carola Kulik-Paauwe met haar 17-jarige Remito’s Picasso. Anne van Olst schreef met de imposante De Chirico hun Grand Prix debuut direct op haar naam met een nette 66,35%. Sanne van Grotel won met routinier Melvin V de U25.

Anne van Olst reed met De Chirico voor het eerst de ring binnen in de Grand Prix, en pakte daarin de winst, ze bleef Chantal Nijpjes met U’ve Got It met slechts één puntje verschil voor. Van Olst was ondanks wat kleine foutjes tevreden over haar tienjarige Holsteiner goedgekeurde hengst. “Hij is nog onervaren, dus een paar foutjes mogen van mij dan nog” liet de amazone weten. Op minimale afstand eindigde Chantal Nijpjes met de grote Schimmel U’ve Got It als tweede. “Hij ging zo fijn! Ik heb genoten in mijn proef, het leek alsof de dingen vanzelf gingen”, schrijft de amazone op haar website. Ze liet hoge punten noteren voor onder andere haar zig-zag in galop en de piaffe- en passagetour.

Overstap maken

Ivanka Nuyten won met Mister Zeb de Intermédiaire I, en wil over enkele weken de overstap naar het zwaardere werk maken. “Mister Zeb liep een heel goede proef! Hij was iets gespannen op de entourage toen we naar het losrijterrein reden, maar daar ontspande hij gelukkig al snel. In de proef kregen we in galop nog iets spanning doordat er ineens een paard voorbij kwam. Het blijft toch een hengst hè?” lachte ze. Nuyten, eigenaresse van een kleine pensionstal in bergen op Zoom, heeft Mister Zeb nu vijf jaar in eigendom, en is met hem begonnen in het Z1. “Over een paar weken gaan we voor het eerst Inter II starten, ik heb er wel vertrouwen in, de knoppen zitten erop. Nu moet het er in de ring alleen ook nog goed uitkomen!” aldus de amazone.

Derde wedstrijd

Carola Kulik-Paauwe reed met de zeventienjarige Remito’s Picasso pas haar derde wedstrijd, en mocht in de Prix St. Georges het oranje lint mee naar huis nemen. De amazone heeft de Gribaldi-nakomeling die eerder als een lichte tour liep pas acht weken in haar bezit. “Toen we hem kochten stond hij al een jaar in het weiland en was in die tijd ook niet gereden. Wij hebben hem gekocht, en het oppakken ging zo goed en snel dat ik hem maar gewoon ben gaan starten” vertelt de amazone, die zelf ook nog verbaasd staat te kijken hoe snel de zeventienjarige ruin weer in conditie is. “Hij is superfit en pakt ook alle oefeningen voor het hogere werk goed op” vertelt Paauwe. Samen met haar trainer Edward Gal is ze aan het kijken of Picasso volgend jaar op zijn achttiende jaar nog kan debuteren in de Grand Prix. Veronique van der Panne en Stephanie de Frel schreven beide een ZZ-Zwaar proef op hun naam. De Intermédiaire II was voor Christianne Goes en haar Ultimo. Sanne van Grotel en Melvin V wonnen de niet druk bezette U25.

Klik hier voor alle uitslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.