Ga naar hoofdinhoud

Marc Houtzager tweede in CSI5* VDL Groep prijs

Marc Houtzager met Sterrehofs Voltaire
Foto Lonneke Ruesink
Van de 49 combinaties die er vanmiddag aan de start kwamen in de 1.50m-rubriek in Valkenswaard hadden zich er negen geplaatst voor de barrage; de enige Nederlanders in dit rijtje waren Jeroen Dubbeldam en Marc Houtzager. Echter werd het geen een Nederlandse overwinning;  op het zonnige terrein van Stal Tops werd Luciana Diniz met Lady Lindenhof de winnaar.

Jeroen Dubbeldam was met Quality Time TN de eerste Nederlander die zich bij de barragedeelnemers mocht voegen, gevolgd door  Marc Houtzager met Sterrehof’s Uppity. Gert-Jan Bruggink en Vita 24 kregen vier strafpunten en werden zo de snelste combinatie met vier fouten na de eerste ronde. Albert Zoer en Abra Kadabra kregen eveneens vier strafpunten. Harrie Smolders, die vanochtend nog tweede werd bij de rubriek met jonge paarden, plaatste zich Regina Z ook niet voor de jump-off wegens vier strafpunten. Leopold van Asten, de eerdere winnaar van deze ochtend, reed acht strafpunten met VDL Groep Zorro, Willem Greve behaalde evenveel strafpunten met Avion. Doordat Gerco Schröder met Cognac Champblanc besloot om de rit niet uit te zitten en Maikel van der Vleuten met VDL Groep Sapphire B werd uitgesloten van deelname waren het Dubbeldam en Houtzager die de Nederlandse eer mochten verdedigen.

In de barrage zette de Italiaan Emanuele Gaudiano als eerste ruiter een strakke tijd neer van 34,24 seconden. Doda de Miranda en Daniel Deusser kwamen niet aan deze tijd maar bleven foutloos. Jeroen Dubbeldam pakte vroeg in het parcours een balk en daarmee was zijn kans op de winst verkeken. Daarna volgde Houtzager die zocht naar mogelijkheden voor tijdswinst; dat lukte. Hij bleef foutloos en was 0,05 seconden sneller dan de Italiaan. Houtzager mocht maar kort genieten van zijn overwinning aangezien Luciana Diniz de tijd direct verbrak met 33,35. Pius Schwizer reed op safe, bleef foutloos maar vormde geen gevaar voor de Portugese Diniz. De andere Zwitserse combinatie met Jane Richard Philips bleef met 37,53 ook ruim achter de koplopers in het klassement. De laatste poging om Diniz vast de winst af te houden werd gedaan door de Braziliaan Marlon Módolo Zanotelli. Hij leek vastbesloten een serieuze poging te ondernemen maar ook hij pakte een balk in deze spannende barrage. De Braziliaan hield de vier strafpunten vast maar werd door een vlot gereden parcours wel de snelste vierfouter met een goede tweede tijd van 34,04. Door de balk eindigde Zanotelli echter op de achtste plaats, net voor Dubbeldam.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses/Global Champions Tour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.