Ga naar hoofdinhoud

Wisselend debuut voor Garcia Mena en El Santo

El Santo, hier met Isabell Werth Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de wedstrijd in Unna-Massen in Duitsland heeft Jose Antonio Garcia Mena zijn debuut gemaakt met El Santo NRW, voormalig toppaard van Isabel Werth. De nieuwe combinatie behaalde een tweede plaats met een score van 68.467%.


De winst in de Grand Prix klasse op zaterdag was voor Britta Rasche-Merkt die met de 13-jarige hengst Xerez een score van 68.767% behaalde.

In de kür op muziek, die zondag werd verreden, stonden er 7 combinaties op de startlijst. Rasche-Merkt wist ook hier de winst te behalen.
Garcia Mena en El Santo werden uitgesloten omdat de ruin zichzelf aantikte in de proef en hierdoor onregelmatig werd. De eliminatie is echter niet op de officiële scoreformulieren terug te vinden.

De 35-jarige Garcia Mena is al jaren van vaste waarde voor het Spaanse team. Hij deed mee aan de Wereldruiterspelen van 2010 en 2014 en aan de Europese Kampioenschappen van 2009, 2013 en 2015. Pas sinds januari vormt hij een combinatie met de 15-jarige ruin die onder Werth vele successen behaalde.
Hij kreeg El Santo te rijden nadat hij Isabell Werth drie jaar geleden ging helpen met de piaffe training van El Santo. De ruiters werden vrienden en in samenspraak met Werth’s sponsor werd er afgesproken dat de Spanjaard El Santo in het Olympische jaar mocht rijden omdat hij zijn eigen top Grand Prix paard Norte eind 2015 met pensioen heeft gestuurd.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/eurodressage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.