Ga naar hoofdinhoud

Zege Chapeau TN lijkt wel routineklus

Chapeau TN hier gereden door Zoï Snels. Foto: Jacky van Tartwijk
Alsof hij dit al jaren doet, zo galoppeerde Chapeau TN vanavond op z'n gemak naar de zege in de klasse L van de Blom Hengstencompetitie. Zoï Snels had niet de geringste moeite om de zoon van Clearway twee keer foutloos rond te laten lopen. Voor beide omlopen kreeg de hengst 8.5-en voor het springen en het gaan tussen de hindernissen.

Chapeau TN heeft zeker geen grote galop, maar hij bleef steeds zeer goed in balans en liet zich geweldig rijden. De hengst zou wat meer rek op de sprong moeten hebben.

Van de grond ketsen

Het verschil met de nummer twee was gering. De enorm van de grond ketsende Hotspot (v. Hors la Loi II) kreeg in de eerste omloop een 8 voor het springen van Pieter Kersten en de Duitser Peter Teeuwen. De als derde geplaatste Hanley (v. Tornesch) verdiende zijn hoge klassering vooral met het gaan tussen de hindernissen. Stijlamazone Caroline Müller was verantwoordelijk voor de 9’s die de hengst voor dit onderdeel kreeg.

Explosieve Homerun

Eén van de beste springpaarden van de 26 hengsten tellende startlijst eindigde net naast het podium. Homerun sprong onder Robin Bril met een explosieve afdruk en de zoon van Vivant toonde ook al veel vermogen. Het iets op de voorhand galopperen leverde wat lagere cijfers voor het gaan tussen de hindernissen op.

Heathrow

Een ander zeer goed springpaard kwam op de vijfde plaats. Heathrow (v. Der Senaat III) sprong onder Bart Bles een beetje met het hoofd erop, maar hij speelde met de hindernissen, toonde kwaliteit en gebruikte zijn atletische lichaam heel goed.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.