Ga naar hoofdinhoud

Zege voor Rixt van der Horst in Mannheim

Rixt van der Horst is de dag vandaag goed begonnen in Mannheim. De para-dressuuramazone kreeg 70.441% voor haar proef met Uniek N.O.P. in de Grade III en schreef daarmee de overwinning op haar naam. Van der Horst was niet de enige Nederlander in de top 5, Annemarieke Roling-Nobel eindigde op de vierde plaats.

De zege in deze rubriek was niet helemaal unaniem. De jury bij H zette de thuisrijdende Claudia Schmidt bovenaan, maar de totaalscore van Van der Rixt met haar zestienjarige ruin van Gribaldi was genoeg om de zege te pakken.

Steffen Zeibig stuurde Feel Good (v. Fürst Heinrich) voor thuispubliek naar de tweede plaats. De Duitse ruiter kreeg 70.294% op zijn protocol en dat was ruim een procent meer dan Schmidt, die zich met Romeo Royal (v. Royal Diamond) als derde op mocht stellen. De Duitse amazone kwam uit op een score van 69.265% en kon, ondanks dat ze door een van de juryleden op de eerste plaats was gezet, haar landgenoot niet voorblijven.

Top vijf

Annemarieke Roling-Nobel werd door twee van de drie juryleden op de derde plaats gezet met Doo Schufro, maar eindigde met 68.824% op de vierde plaats. De top 5 werd compleet gemaakt door Francesca Salvade’ met Muggel. Het Italiaanse duo kreeg 68.284% op het protocol.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.