Ga naar hoofdinhoud

Zeldzame gedeelde eerste plaats in Spruce Meadows

Leslie Howard, hier met Jeans Glove de Varnel Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Gisteravond werd in Spruce Meadows gestreden om de Canadian Utilities Cup, een rankingwedstrijd over 1,50 m. Dat leverde twee winnaars op: de Ier Daniel Coyle en de Amerikaanse Leslie Howard. Ze kwamen beiden in precies 36,44 seconden over de finish.

Coyle bereed Tienna (v. For Pleasure), Howard had KWPN-merrie Donna Speciale (v. Cavalier) onder het zadel. De jonge Ier en de veteraan uit de VS deelden de eerste plaats met een grote glimlach. Coyle: “Ik had een paar touchés in de eerste ronde, dus ik wist dat ik in de eerste helft van de barrage voorzichtier moest rijden om de balken te laten liggen. Maar over de laatste vier hindernissen heb ik veel tijd kunnen inhalen.”

‘Fantastische merrie’

Howard was erg te spreken over haar door G. Houtvast uit Schimmert gefokte merrie. “Ze liep super door het eerste gedeelte en ik denk dat we de beste tijd hadden halverwege het parcours. Maar toen werd ik een beetje voorzichtiger en hield haar iets bij me. Op het laatst voelde ik dat het toch sneller moest en heb maar even een schietgebedje gedaan. Donna Speciale pakte dat ook weer fantastisch op.”

De derde plaats was voor Kent Farrington, die net achter de winnaars finishte met Dublin (v. Cobra).

Dat een gelijkspel in de springsport nou ook weer niet helemaal uniek is, werd overigens een paar uur later bewezen in de Grand Prix van Treffen. Daar ging het ook nog eens om twee landgenoten die op een zoon van dezelfde hengst reden.

 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: World of Showjumping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.