Ga naar hoofdinhoud

Zirocco Blue-zoon Julio talentvolste paard in finale NJSO

Anna de Koning met Julio, winnaars NJSO, samen met fokkers J. en G. Hiemstra. Foto: Aniek de Wit
Vanavond vond de finale plaats van de Noordelijke Jonge Springpaarden Opleiding. De Zirocco Blue-zoon Julio werd verkozen tot het meest complete springpaard door juryleden Teus van den Brink en Nella Bijlsma.

Het NJSO is een initiatief van vier Friese fokverenigingen en heeft als doel om vier- en vijfjarige paarden concours klaar te maken.

Talentvolste paard

De door J. en G. Hiemstra uit Dronrijp gefokte Julio gooide als veulen al hoge ogen toen hij op de VK in Harich werd verkozen tot kampioen. De Zirocco Blue-nazaat kreeg uitsluitend 8,5-en. De jury bestaande uit Teus van den Brink en Nella Bijlsma vertelt: ”Julio is een compleet paard met veel vermogen. Hij laat zich goed bewerken en heeft veel overzicht.” Julio werd in de NJSO gereden door Anna de Koning.

Julio’s moeder is de halfzus van het 1,45 meter paard Zidane (v. Silverstone) en verder in de moederlijn kom je de bij Zangersheide goedgekeurde 1,60 meter-hengst Santiago W (v. Calvaro Z) tegen.

Vierjarigen in top drie

De gehele top drie bestond uit vierjarigen. De door Regina Leeuwen, ruiter bij de HBC-stal, voorgestelde Johnny (Baltic x Burggraaf) behaalde 80 punten.

De derde plaats was voor Jackson Pollock (Meander x Colandro) met 77,5 punten. De Meander-nazaat behaalde een 7,5 als opleidingscijfer. De ruiter van Jackson Pollock, Tabitha Verburg, kreeg een acht voor wijze van rijden en een 7,5 voor houding en zit.

Maxime van Andel met Ido, beste vijfjarige bij NJSO.
Foto: Aniek de Wit

Hogere opleidingscijfer

De Dakar VDL-zoon Ido (mv. La Rose) behaalde 7,8 als opleidingscijfer, maar scoorde lager op wijze van rijden en houding en zit dan Jackson Pollock. Ido mocht met Maxime van Andel als vierde opstellen en was tevens de beste vijfjarige.

Gedeelde vijfde

De vijfjarige Iceman (v. Corland) deelde samen met de vierjarige Joli-Anea (v. Quaprice bois Margot) de vijfde plek met 74,7 punten. De Corland-zoon werd gereden door Martin Sterk.

Joli-Anea ontmoette winnaar Julio al eerder op de Star Sale Auctions in 2014. Julio werd toen niet verkocht en Joli werd voor 4.800 euro afgeslagen. Nu deden beide vierjarige goede zaken op de NJSO.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/NJSO

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.