Ga naar hoofdinhoud

Zondag afscheid Big Star en Skelton in Windsor

Nick Skelton met Big Star na de winst in Rio. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de Royal Windsor Horse Show wordt zondag 14 mei afscheid genomen van het gouden paar Big Star en Nick Skelton. Voor Skelton een enorme eer om juist in Windsor voor de koningin, zijn collega's en het publiek de pensionering van hem en zijn paard te vieren. 

Voor Nick Skelton is Windsor de mooiste plek om de pensionering te vieren. De wedstrijd heeft dit jaar de vijfsterren-status gekregen en zijn beste collega’s uit de hele wereld komen aan de start.

Grote eer

In een video over het afscheid op Windsor vertelt Nick: “Het is voor Big Star en mij een grote eer om op de Royal Windsor voor Hare Majesteit de koningin met pensioen te gaan.”

‘Beste jockey, beste paard’

Ook komt in de video Skeltons groom Mark Beever aan het woord, hij is al 31 jaar de vaste groom van Skelton. “Er is maar één Nick Skelton in de wereld”, zegt hij, “waarschijnlijk de beste jockey ooit en met het beste paard, dus waar wil je liever voor werken?”

Bron Horse and Hound

Eén reactie op “Zondag afscheid Big Star en Skelton in Windsor

  • Marcel Dufour

    Fenomeen van een ruiter. Er was geen enkele ruiter voor wie ik speciaal naar de ring ging om te kijken….behalve voor Nick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.