Ga naar hoofdinhoud

Zonik is ‘meest in het oog springende paard’ volgens Rien van der Schaft

Edward Gal met Glock's Zonik. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
RTV Rijnmond is alle dagen aanwezig op het CHIO Rotterdam en maakt onder andere CHIO tv. In de tweede aflevering van 2017 vertelt bondscoach Rien van der Schaft over Glock's Zonik, die vanwege het Nations Cup-reglement niet in het landenteam zit voor Nederland: "Ik heb heel veel verwachtingen van hem, dat is duidelijk. Als je mij had gevraagd 'wat vind je nu het meest in het oog springende paard van de toekomst?' dan had ik hem  genoemd."

Nu komt Edward Gal niet met Zonik in de landenwedstrijd in actie, maar start hij de zoon van Zack in de CDI3*-rubriek in Rotterdam. Laurens van Lieren verwacht dat Zonik en Gal voor volle tribunes zullen zorgen: “Hier komt echt publiek op af. Dressuurpubliek zijn allemaal mensen, die echt betrokken zijn bij de sport. Die komen echt naar het stadion hiervoor.”

CHIO tv

De eerste dag van het 69ste CHIO Rotterdam door RTV Rijnmond met de veterinaire keuring, de Grand Prix 5* dressuur, bondscoach dressuur Rien van der Schaft, dressuurruiter Edward Gal, directeur sportief dressuur Laurens van Lieren en algemeen directeur Jan de Mooij en…… veel sport!

 

Bron: CHIO Rotterdam/RTV Rijnmond/Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Zonik is ‘meest in het oog springende paard’ volgens Rien van der Schaft

  • MJ Kochx

    complimenten voor RTV Rijnmond, heel veel aandacht voor het CHIO, met live uitzendingen op zaterdag en zondag, CHAPEAU!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.