Ga naar hoofdinhoud

Zoutendijk en Donkers aan kop in Odense

Esmee Donkers en Chaina. Foto: Melanie Brevink-van Dijk / Paardenkrant-Horses.nl
De Nederlandse amazones gingen vandaag aan kop in de teamtesten van de jeugdwedstrijd in Odense. Bij de young riders won Lisanne Zoutendijk met 72,02% en bij de junioren greep Esmee Donkers naar de winst.

Zoutendijk was de enige Nederlandse young rider en nam het op tegen 17 Scandinavische combinaties. Met Kostendrukkers Watteau (v. Jazz) hield zij de Zweedse Isabella Tovek op afstand, die met Weltliebe (v. Weltjunge) 71,32% scoorde. Emelie Aldenfalk sloot de top drie af door Winton (v. Warsteiner) naar 71,18% te sturen.

Nederlandse top drie bij junioren

Bij de junioren werd het podium geheel door Oranje bezet. Donkers en Chaina (v. Sir Donnerhall) voerden de groep aan met een percentage van 72,03. Florance Siemer en Zidane (v. Inspekteur) stelden zich als tweede op met hun score van 71,62%. De proef van Bo Oudhof en Colt Sollenburg werd beloond met 71,04%, wat hen de derde prijs opleverde. Sem Tiemer en Nicole Verschoor namen eveneens deel aan deze wedstrijd en werden dertiende en vijftiende in het klassement.

Goes naar 65%

Naast de jeugdrubrieken stond de Prix St. Georges op het programma. Christianne Goes scoorde hier met Accountancy Bellissimo 65,03%, wat resulteerde in de negende plaats.

Bekijk hier de uitslag van de young riders.
Bekijk hier de uitslag van de junioren.
Bekijk hier de uitslag van de Prix St. Georges.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.