Ga naar hoofdinhoud

Kevin Gielen werkt hard aan rentree

Kevin Gielen wil weer de ring inDe weg naar herstel duurt lang. De Belgische springruiter Kevin Gielen staat alweer vier maanden aan de zijlijn nadat hij zich begin augustus ernstig blesseerde bij een val van een paard. Honderd procent fit is hij nog niet, maar morgen (woensdag) is hij in elk geval weer voor het eerst in de ring te zien tijdens Hippisch Hengelo. Hij draait een paar oefenrondjes met de hengst Cezanne (v. Contender) en nieuwe beloftevolle merrie van de hengst Quincy Z.

“We zullen kijken hoe stevig en stabiel alles is en in hoeverre alles hersteld is. Ik rijd tegenwoordig zo’n vijf paarden per dag, maar spring nog nauwelijks.  Hengelo komt wat dat betreft een beetje vroeg, maar ik hoop in januari op Zwolle International te kunnen starten”, vertelt Kevin, die net voor zijn blessure de top-100 binnen denderde op de wereldranking voor springruiters.

In augustus scheurde Kevin in zijn lies een pees van het bot en zijn onderste buikspieren. Een operatie zou volgens de doctoren niet nodig zijn, maar achteraf blijken er verkeerde diagnoses gesteld te zijn. “Het duurt lang voordat je de goede doctor hebt gevonden. Op het Sport Medisch Centrum Papendal, waar ik via de Nederlandse bond KNHS terecht kwam, werd een totaal verkeerde inschatting gemaakt. Daar zeiden ze dat ik met vier tot zes weken zou herstellen. Vervolgens ben ik bij nog een paar artsen geweest. Ik sta nu onder toezicht van Professor Martens in België, een levende legende op gebied van kniepathalogie en liezen. Hij zegt dat ik onmiddellijk op de operatietafel had moeten liggen, dan had het herstel ook niet zo lang geduurd en was het voorspoediger verlopen.”

Na maandenlang elke week in België te zijn behandeld, is het nu een kwestie van opbouwen. “Ik moet rustig bezig blijven en zorgen dat hetgeen wat ik doe binnen de pijngrenzen blijf. In tussentijd hebben we op stal Melse in Winterswijk veel handel gehad, met name naar Mexico en Brazilië. Maar ik wil weer op concours, Mossel en Robbedoes staan ook te trappelen… Het heeft wat mij betreft nu lang genoeg geduurd.”

Bron: Horses/Hankmelse.nl 

Lees ook:
Kevin Gielen uit de running 

3 reacties op “Kevin Gielen werkt hard aan rentree

  • jan

    het lykt wel komkommer tyd hier…

  • Meta

    Vraagje: zou een ruiter zijn “ruiterspieren” kunnen verzekeren? net als de pianist zijn vingers en de voetballer zijn benen?

    😉

  • ik

    komkommertijd?… waarschijnlijkste reden van dit berichtje is dat degene die dit op de site heeft gezet ook lest bij kevin….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.