Training & op pad

Een accommodatie waar optimaal en veilig getraind kan worden is noodzakelijk om de beste prestaties uit paard en ruiter te halen. Veiligheid op stal en in de rijbaan en een goede bodem staan hierbij centraal. Ook bij de volgende stap – met een paard op pad gaan – moet veiligheid gewaarborgd worden.

 

Veiligheidscheck

Bij het werken met paarden moet je altijd alert zijn op hun gedrag en reacties. Belangrijk hierbij is dat de omgeving veilig is voor mens en paard. Middels deze checklist kun je bekijken of de accommodatie veilig is.

>> Naar de checklist


Traileronderhoud

Net als auto’s zijn trailers aan slijtage onderhevig. Terwijl we het normaal vinden om de auto wekelijks te boenen en een paar keer per jaar naar de garage te brengen, blijft de moddervangende trailer staan. Maar een lange levensduur en veilig rijden begint toch echt bij goed onderhoud.

>> Lees meer


Veiligheid in de paardentrailer

Foto: Bos Rubber

In de paardentrailer is een rubberen trailermat bijna niet meer weg te denken. Als deze trailermat antislip is, is dit een groot voordeel voor uw paard dat in de trailer op de mat moet staan tijdens het transport. #sponsoredby

>> Lees meer


Optimale buitenbak

Bij problemen met de buitenbak is er vaak één van deze twee zaken aan de hand: de bak is te droog of juist te nat. Wat is hieraan te doen?

>> Lees meer


Bodem besproeien

Foto: Timmerhuis Special Products

Lage luchtvochtigheid en intensief gebruik van de bodem leiden al snel tot opwaaiend stof en zand en een onstabiele bodem. Trainen onder deze omstandigheden is niet prettig en erg ongezond voor paard en ruiter. Een regelmatig besproeide bodem heeft een beduidend langere levensduur en een stabieler rijvlak. #sponsored by  

>> Lees meer


>> Naar dossier Stal & Erf