Ga naar hoofdinhoud

Hosmar en De Jong domineren Grade V in Grote-Brogel

Britney de Jong met Caramba Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Zojuist eindigde in het Belgische Grote-Brogel de Grade V voor de para-dressuurruiters. Frank Hosmar reed zijn Olympiadepaard Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) naar een unanieme zege met bijna 74%. Met zijn tweede paard, Guetta (v. Sandreo) finishte hij als derde. Britney de Jong nestelde zich op de tweede plaats met Caramba (v. Tuschinski). De wedstrijd in België geldt als observatie voor het WK in Herning.

Met zijn toppaard Alphaville reed Frank Hosmar een sterke proef met onder meer mooie eenvoudige wissels. De juryleden waren unaniem in hun oordeel en met 73.954% werd Hosmar eerste. Over Guetta waren de de juryeden het minder eens. Het jurylid zag Hosmar op de zesde plaats, de twee anderen plaatsten de combinatie als derde. Door lagere punten voor het achterwaarts en een keertwending werd het eindpercentage wat gedrukt en kwam uit op 71.822%.

De Jong tweede

Britney de Jong liet een constante en mooie proef zien met de Tuschinski-nazaat Caramba die 72.558% opleverde. Klein smetje in de proef was de begin van het galopgedeelte die met een 6, 4 en een 4,5 werd beoordeeld. Met Fleetwood Mac (v. Zizi Top) werd De Jong nog achtste met 69.729%. Esther van Rijswijk werd tiende op Kirow (v. Kasparov) met 66.202%.

Klik hier voor de uitslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.