Ga naar hoofdinhoud

Dressuurtalent traint met Ernes

Imke Schellekens en Toots
Het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo was vandaag het decor voor dressuurtrainingen onder leiding van Wim Ernes. Aanstormende Grand Prix-talenten kregen begeleiding van de bondscoach terwijl aankomende trainers in de paardensport mee konden kijken en luisteren.

Voor deze trainingen zijn combinaties uitgenodigd die boven de 65% hebben gescoord in de Grand Prix, maar nog niet zijn opgenomen in een van de kaders van de bondscoach. Het zijn veelal jongere combinaties die zo de kans krijgen centrale trainingen te volgen. Ernes probeert ruiters niet te veranderen, maar hun eigen training aan te vullen en handvatten aan te reiken om zich te verbeteren. Het concept is een jaar geleden in het leven geroepen. Vaak zijn ook de privétrainers van de geselecteerde combinaties aanwezig. Ruiters mogen zelf kiezen of zij een proef rijden of alleen een training willen volgen.

Onder hen bevond zich vandaag voor het eerst Emmelie Scholtens, die recentelijk een succesvol debuut maakte op het hoogste niveau. Met Apache (v. UB40) scoorde ze toen direct bijna 75%. De bondscoach spreekt van een combinatie voor de toekomst: “Ik had Apache al een tijdje niet gezien en was erg te spreken over zijn vooruitgang. Hij toont veel kwaliteit en zeker gezien de jonge leeftijd van het paard en de relatief onervaren amazone op dit niveau, zie ik nog veel ruimte voor verbetering. De training van vandaag zag er erg goed uit.”

Een andere combinatie die vandaag kwam opdraven, was juist een oude bekende. Imke Schellekens bracht haar grote zwarte Toots (v. Jazz) mee naar Ermelo. Met hem was ze voorheen opgenomen in het Olympisch kader, waarna een kriebelende neus van het paard de opgang van het duo bruut verstoorde. Mogelijk was een vaccinatie de boosdoener die een virus activeerde, waar de grote vriendelijke Toots lange tijd door uit de running bleef. Maar Imke en Toots zijn weer volop in training en van plan de ring weer te betreden. Over Imke zegt de bondscoach: “Toots liet zien dat hij weer helemaal fit is. Hij gaat absoluut de goede kant op. Imke reed vandaag een proef en daarna hebben we nog wat onderdelen doorgenomen. De puntjes op de i, zoals ze dat zeggen.”

Trainers luisteren mee

Het publiek vandaag werd gevormd door deelnemers aan de opleiding Trainer – Coach 4. Zij volgen deze relatief nieuwe studie onder de vleugels van sportkoepel NOC*NSF en deze is inhoudelijk vergelijkbaar met de pilot Coach 5 van vorig jaar. De cursisten konden de aanwijzingen van Ernes horen door het microfoontje hij droeg en de oortjes die op de tribune beschikbaar waren. Onder hen waren bekende namen als Marrigje van Baalen en Jan Rensen.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook