Ga naar hoofdinhoud

AP McCoy: ‘Maak offers, het is het waard’

Recordjockey AP McCoy heeft gisteren de BBC Lifetime Achievement Award in ontvangst genomen. McCoy nam de ereprijs in ontvangst tijdens het BBC Sports Personality of the Year Awards in Belfast. De twintigvoudig Iers kampioen bedankte in zijn speech alle paarden, die hij ooit heeft gereden en het hele team dat hem heeft ondersteund en spoorde aan: "Maak de offers die nodig zijn, het is het waard."

AP McCoy ging afgelopen jaar met wedstrijdpensioen nadat hij in zijn laatste rit ooit als derde eindigde tijdens de National Hunt seizoensfinale in april. In zijn loopbaan schreef hij maar liefst 4.348 overwinningen op zijn naam.  In 2010 werd hij de eerste AP Jockey die BBC Sports Personality van het Jaar won. AP is één van de vier ruiters die de award ooit gewonnen hebben: David Broome in 1960, Prinses Anne in 1971 en Zara Phillips in 2006.

“Tegen elk jong persoon wil ik alleen maar zeggen dat het het waard is om offers te brengen om je doel te bereiken”, aldus McCoy in zijn speech. “Deze Lifetime Achievement Award is een groot hoogtepunt van dit jaar. Het is een enorme eer.”

Bron: Horses/Horseandhound

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.