Ga naar hoofdinhoud

22 Hengsten goedgekeurd bij Selle Français

Kevin Staut met Kraque Boom

De commissie van het Selle Français heeft vergaderd over een aantal hengsten en besloten 22 nieuwe hengsten goed te keuren voor de komende zeven jaar. Onder hen de voormalig Europees kampioen Kraque Boom (v. Olisco). Onder Kevin Staut won de hengst de Europese kampioenschappen in Windsor 2009.

“Kraque Boom hoeft niets meer te bewijzen in de sport en we zullen ons nu op zijn fokkerij concentreren. Hij blijft bij mij op stal aan het werk, maar hij zal dit seizoen voor de dekdienst beschikbaar zijn”, verklaarde Kevin Staut.

De vorig jaar door Joris de Brabander en Geert Baartsoen overgenomen Holsteiner hengst Clapton (v. Caretino) verdiende ook zijn goedkeuring. De halfbroer van Corland (v. Cor de la Bryere) verlaat stal De Muze om bij Haras de la Pomme te gaan dekken.

In de lijst vinden we ook de vice-kampioen van Frankrijk bij de zevenjarige, Armani van Overis Z (v. Air Jordan Z) en ook Cabrio van de Heffinck (v.Cassini I), paard van het jaar in België.

Klik hier voor de complete lijst.

Bron: Horses / Studforlife.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook