Ga naar hoofdinhoud

2600 paarden ingeslapen in Ierland

Volgens ‘the Irish Independent’ zijn in Ierland in de afgelopen elf maanden 2600 paarden ingeslapen. De meeste paarden werden zwervend aangetroffen.

Volgens cijfers van het ministerie van landbouw werden van de 3288 paarden, 2658 paarden geëuthanaseerd. Slechts negen procent, 308 dieren werden door hun eigenaar opgehaald.

In beslag genomen paarden gaan alleen terug naar hun eigenaar als deze zich houdt aan de regels wat betreft de identificatie van hun dier en ze moeten aantonen dat ze een geregistreerde stal hebben voor hun viervoeter.

Volgens het rapport bleven 95 dieren in beheer van de regering en 262 parden werden opgevangen door liefdadigheidsinstanties. De paarden hebben de staat zo’n vijf miljoen euro gekost dit jaar.

Bron: Horses/Horstalk.co

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

2 reacties op “2600 paarden ingeslapen in Ierland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook