Ga naar hoofdinhoud

30.000 paarden dupe van Zwitserse wet

placeholder veulens tweeling

In Zwitserland mogen hobbyisten straks niet meer dan twee paarden hebben. Als deze wet op de ruimtelijke ordening van kracht gaat, zullen 30.000 paarden een nieuw onderkomen moeten krijgen.

De Zwitserse bevolking heeft in maart voor deze wet gestemd. Het federaal bureau voor Landbouw verzet zich nu, omdat een groot aantal boeren onder deze regeling dreigen te vallen. Een boerenbedrijf moet aan bepaalde eisen voldoen om niet als hobby-boer aangemerkt te worden, zoals oppervlakte en aantal stuks vee. Volgens berekeningen vallen 3153 Zwitserse boeren buiten de boot, die samen meer dan 30.000 paarden op hun bedrijf hebben staan. Deze 30.000 paarden moeten worden verkocht of elders gestald.

Bron: Horses / Reiter Revue International

6 reacties op “30.000 paarden dupe van Zwitserse wet

 • Miranda

  1. Wat weet ‘de’ Zwitserse bevolking van paarden? 2. Wat is de motivatie voor dit besluit? 3. Geldt dit ook voor honden, katten, schapen etc. 3. Hoezo maximaal twee? In Nederland wordt gepleit voor een verbod op het houden van één paard, omdat een paard een kuddedier is. Raaaaarrrrrrr.

 • Irene

  Je haalt de woorden uit m’n mond Miranda

 • marjolein

  De Zwitsers mogen zich over allerlei zaken uitspreken in een referendum, dat is prettig, maar in dit geval slaan ze de plank totaal mis.
  Misschien is de wet niet zo dichtgetimmerd als hier staat. De Zwitsers kennende komt er vast een nieuw referendum overheen als ze begrijpen wat de gevolgen zijn van deze actie.

 • Mirjam de Vries

  Zou er dan ook een wet komen dat je niet meer dan twee kinderen mag hebben? Vraag me ook sterk af wat hier achter zit.

 • tineke

  Gelukkig zijn we niet het enige land op de wereld met ABSURDE regels en wetten. Wist niet dat er zo’n paarden overlast in Zwitserland bestond om daar een referendum over te houden…….Snap er niets van.

 • simona

  Wat is de motivatie? Dat is een goede vraag! Onze politici is saai …
  Voor de Zwitserse paardeneigenaren, zou dit besluit een ramp zijn!
  http://www.pferdewoche.ch/news/news/ritt-zum-bundeshaus/63/
  En ja, voor hondenbezitters uit twee dieren, is er al een wet. :-/
  Ps: sorry, mijn nederlands is niet zo goed 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook