Ga naar hoofdinhoud

66-jarige staleigenaar krijgt werkstraf voor aanranding

Foto: Lonneke Ruesink

Het justitie verdenkt een 66-jarige stalhouder van aanranding van drie vrouwelijke huurders. In één geval is er volgens een slachtoffer van verkrachting, maar daarvoor heeft het Openbaar Ministerie te weinig bewijs. De officier van justitie eiste de maximale werkstraf van 240 uur. Daarnaast vroeg de aanklager ook een voorwaardelijke celstraf van een half jaar op te leggen.

Het misbruik vond volgens de aanklacht van het OM plaats van 2013 tot 2017, waarbij de verdachte onder meer misbruik maakte van zijn positie. De drie slachtoffers beweerden dat de man hen betastte bij de borsten, billen en schaamstreek.

Mediation

Het proces tegen de stalhouder startte woensdagochtend in de rechtbank van Dordrecht, waarbij de verdachte en de drie slachtoffers aanwezig waren. Bij aanvang vroegen de rechters of er behoefte was aan mediation, omdat de partijen in hun omgevingen nog vaak met elkaar te maken hebben. “Ik denk dat het helpt om naar elkaar te kijken”, verklaarde de voorzitter het uitzonderlijke voorstel.

Rechtszaak gaat sowieso door

Ongeacht de uitkomst van de eventuele gesprekken gaat de rechtszaak wel door. De stalhouder voelde wel voor een gesprek, maar het trio wees dat voorstel resoluut af. Daarna begon het proces, waarin de verdachte niet ontkende. “Ik ben amicaal, sla graag een arm om iemand heen. Als we het eerder uitgepraa hadden, zaten we hier niet”, zei de verdachte tegen de rechter.

Steeds intiemer

Bij verhoringen op het politiebureau bekende de man wel. “Ik had zin om die borsten aan te raken”, vertelde hij daar. Nu komt de man daar op terug en zou hij dat anders bedoeld hebben. In het geval van mogelijke verkrachting was volgens de verdachte geen dwang. Hij en de vrouw werden steeds intiemer.

De rechtbank doet op 31 oktober uitspraak.

Bron: AD

Eén reactie op “66-jarige staleigenaar krijgt werkstraf voor aanranding

  • Marcel Dufour

    De kop zegt dat de man al een werkstraf van 240 uur heeft gekregen voor aanranding en daarmee dus veroordeeld en schuldig is.
    Maar dit is onjuist.
    De strafeis van het OM is 240 uur, maar in theorie kan de man ook nog worden vrijgesproken door de rechter die pas op 31 oktober uitspraak doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook