Ga naar hoofdinhoud

85.000 euro voor duurste rijpaard in Hannover

Op de tweede dag van de Hannoveraner veiling kwamen de rijpaarden onder de hamer. De veiling in Verden werd dit jaar verdeeld over twee dagen, waarbij de eerste dag voor de veulens wasSoul (v. Surprice) was op deze tweede dag de veilingtopper. De driejarige goedgekeurde hengst werd verkocht voor 85.000 euro en was daarmee het duurste rijpaard.

De veilingtopper bij de rijpaarden was geen vreemde in Verden. In 2014 werd de hengst op de veulenveiling iin Verden verkocht en afgelopen najaar werd de zwarte hengst in Verden goedgekeurd voor het Hannoveraanse stamboek. Soul is verkocht aan een Belgische koper.

Springpaarden

Q7 was met 55.000 euro het duurste springpaard op de veiling. Deze voshengst was een zoon van Quaid uit een Stakkato-moeder. Er waren meerdere buitenlandse bieders voor deze hengst, maar het was een Britse koper, die het winnende bod uitbracht.

Er werden 84 rijpaarden aangeboden op de veiling en ze werden verkocht voor een gemiddeld bedrag van 16.319 euro.

 

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook