Ga naar hoofdinhoud

Aandacht in Reporter Radio voor negeren coupeerverbod

Exclusief
trekpaarden

Het Radio 1-programma Reporter Radio behandelt in de uitzending van aankomende zondag het coupeerverbod bij trekpaarden. Reporter Radio was aanwezig op de Nationale Tentoonstelling in Kronenberg en concludeerde dat het merendeel van de trekpaarden nog steeds gecoupeerd wordt. 

Het coupeerverbod geldt sinds 2001, maar vijftien jaar na ingang worden trekpaardveulens nog steeds van hun staart ontdaan. Begin dit jaar meldde staatssecretaris Van Dam dat hij geen gecoupeerde paarden meer op tentoonstelling en keuringen wilde zien. Volgens de staatssecretaris zou hier meer op gecontroleerd gaan worden en zouden er boetes worden uitgedeeld.

Geen antwoord

De NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) die verantwoordelijk is voor deze controles kon aan De Paardenkrant-Horses.nl noch aan Reporter Radio antwoord geven of er controles hebben plaatsgevonden en of er personen beboet zijn.

Eerder werkte Reporter Radio al samen met De Paardenkrant-Horses.nl in een uitzending over de paardenhandel.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ Reporter Radio

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

4 reacties op “Aandacht in Reporter Radio voor negeren coupeerverbod

 • Ans

  Tja, zolang er nog steeds paarden op de keuring mogen verschijnen met een gecoupeerde staart en ook hoger geplaatst worden tov de paarden met staart zal dit nooit veranderen. Gewoon net zoals bij de stamboeken van de honden (boxer dobermann ed) verbieden om op een keuring te komen dan is dit zo voorbij. Daar ligt het : bij de stamboeken.!!!

 • HC

  Het is mij een totaal raadsel dat er ‘paardenliefhebbers’ zijn die zo wreed, egoïstisch en kortzichtig zijn dat ze dit hun dieren nog steeds aandoen. Om een lintje, eer of een trofee? Een paard zijn enige wapen tegen vliegen en dazen ontnemen?
  Walgelijk en weerzinwekkend.
  Inderdaad, niet meer toelaten op keuringen. Blijkbaar is dat het enige argument waar dit soort klootzakken gevoelig voor is.
  Geen succes meer kunnen behalen.

  En wat psychotherapie wellicht?

 • Sylvia

  Helemaal eens met HC. Laat het NVWA het stamboek sancties opleggen.Tenslotte organiseert het stamboek de keuringen.En gecoupeerde paarden NIET in het stamboek opnemen!

 • Tineke.

  Een VERBOD instellen en handhaven! Geen staart, geen keuring, hoe moeilijk kan dat zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook