Ga naar hoofdinhoud

Aangepaste sporter vindt paard via Horse Dating

Horse DatingAfgelopen zaterdag was tijdens de 8e editie van Horse Dating in Kootwijkerbroek de ochtend op verzoek van Dressuurstal van Baalen speciaal ingericht voor de aangepaste sport. Het leverde een succesvolle match op. “Ik ben zo verschrikkelijk blij dat mijn paard nu voor de aangepaste sport gebruikt gaat worden!”, verzuchtte eigenaresse Judith Price. Haar 10-jarige Ronaldo x Cabochon-afstammeling waarmee ze Z1 reed is verkocht aan de Israelische ruiter Yonatan Dresler.

Een baan, drie kinderen en twee paarden werden Judith Price teveel. “Ik ben er erg aan gehecht, maar moest echt wat. Dit geeft me een enorm goed gevoel!”, zei Judith opgelucht. Paralympisch trainster Miranka Schellekens had Dresler meegenomen om enkele paarden te proberen. En met de ruin van Prince was er een match. Miranka reed ook zelf enkele rondjes. “Bij deze Ronaldo voelde ik heel veel bereidwilligheid en een fijne rustige bewegingsafloop, waardoor ik denk dat ook mijn andere leerlingen fijn met hem zullen kunnen rijden”, vertelt Miranka Schellekens. Judith Price voegde daad bij het woord en bracht haar ruin na afloop meteen naar de stal van Miranka Schellekens. Enkele leerlingen mogen hem nu een week proberen. “Maar ik heb alle vertrouwen!”, besloot Judith blij.

Van de acht deelnemers afgelopen zaterdag, ’s middags was een regulier programma, zijn er twee geslaagd en verwacht organisator Vereniging Eigen Paard nog drie mogelijke matches.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.