De aanhouder wint: eindelijk vergunning voor opfokbedrijf van Hilderink

Foto: Lonneke Ruesink

De Haaksbergse paardenfokker Johan Hilderink heeft eindelijk een geldige vergunning voor zijn paardenbedrijf Erve de Morgenster aan de Oude Enschedeseweg. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State in Den Haag.

De vergunning werd jarenlang tegengehouden door omwonenden H. Westendorp (tevens voorzitter van Natuur- en Milieu Haaksbergen) en H. te Lintelo. De verbouwingen aan de Oude Enschedeseweg en de vestiging van de stal stuitten op fel verzet van deze twee omwonenden.

Allerlei procedures

Volgens hen is een paardenhouderij geen veebedrijf en is alles in strijd is met het agrarische bestemmingsplan. Haaksbergen wees dit bezwaar af en verleende Hilderink een vergunning. Er volgden allerlei procedures bij de rechter. In oktober 2016 werd de gemeente flink teruggefloten door de rechtbank Overijssel, die Te Lintelo en Westendorp gelijk gaf. Deze uitspraak is woensdag in hoger beroep door de Raad van State teruggedraaid.

Lees verder via Blendle.com

Bron: Tubantia

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.