Aanklacht tegen Kristina Ankerhold ingediend - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Aanklacht tegen Kristina Ankerhold ingediend

De veterinaire dienst Warendorf heeft bevestigd, dat tegen Landstallmeisterin Kristina Ankerhold van de staatsstoeterij in Warendorf een klacht is ingediend wegens overtreding van de wet op het dierenwelzijn. Indieners van de aanklacht zijn de Duitse hippische federatie (FN) en het ministerie voor Milieu, Landbouw, Natuurbehoud en Consumentenbescherming, de baas van de stoeterij in Warendorf. 

De hele zaak is een reactie op de onlangs bekend geworden beschuldigingen tegen de stalmeester dat twee hengsten niet op correcte wijze zouden zijn getraind. Het incident vond plaats in de rijhal van de Duitse Rijschool, waar tegelijkertijd aspirant-instructeurs een cursus volgden en filmden wat er in de rijhal gebeurde. 

‘Niet geschikt’

De FN heeft bevestigd dat er een dergelijke video bestaat waarop volgens Thies Kaspareit, hoofd van de afdeling Opleidingen van de FN, ”vanuit het oogpunt van de FN een training te zien is die niet geschikt is voor paarden.”

Beroepsruiters

De FN zelf heeft ook de bevoegde deelstaatcommissie van Westfalen op de hoogte gebracht, zodat deze kan nagaan ”of een procedure moet worden ingeleid.” Intussen heeft ook de Vereniging van Beroepsruiters (BBR) zich van Landstallmeisterin Ankerhold gedistantieerd. 

Twee pachthengsten opgehaald

De Oostenrijkse Grand Prix amazone Astrid Neumayer had twee van haar hengsten aan de Staatsstoeterij toevertrouwd. Het betreft de Trakehner Karim Doré van Perpignan Noir en de Hannoveraanse Stakkato Gold-zoon Sassicaia. Beiden zullen de Staatsstoeterij verlaten en binnenkort beschikbaar zijn voor fokkers via hun eigenaar bij Gestüt Pramwaldhof. 

Gebeurtenissen

Op de website van de stoeterij staat: ”Na de gebeurtenissen van de afgelopen dagen op de Warendorfse stoeterij, zullen Karim Doré en, na zijn 14-daagse test in Schlieckau, Sassicaia ook hun intrek nemen in hun stallen op Pramwaldhof.”

Bron: Horses.nl/St-Georg

3 reacties op “Aanklacht tegen Kristina Ankerhold ingediend

  • Op zich is het een goede zaak dat het welzijn van de paarden middels een aanklacht wordt behartigd als men in overtreding is en de wet op het dierenwelzijn in Duitsland niet respecteert. Maar het is vreemd dat deze Landstallmeisterin Kristina Ankerhold daar nu voor aangepakt wordt terwijl praktisch de hele dressuurtop in en buiten Duitsland op deze ongeoorloofde wijze de paarden traint en zelfs niet schroomt om dit ook op het voorterrein te hanteren. En de springruiters kunnen er ook wat van. Waarom wordt nu deze Landstallmeisterin aangeklaagd en blijven de andere ruiters, die op dezelfde wijze in overtreding zijn, buiten schot? Valt dit onder hypocrisie of is dit een waarschuwing aan alle ruiters dat deze manier van trainen een overtreding van de wet op het dierenwelzijn is en derhalve nu streng en rücksichtslos zal worden aangepakt.

  • Marijke

    Waarschijnlijk is deze training van benoemde hengsten de normaalste zaak voor Kristina Ankerhold van de Staatsstoeterij. Er staan notabene aspirant-instructeurs te filmen, Dat moet toch opvallen zou je denken. ..Prima dat dit is vastgelegd. ..En nu in rap tempo zo iemand de laan uitsturen.

  • Bert Debets

    LS.

    Wat de “methode ” van “Warendorf” betreft, is deze toch schering en inslag in de totale dressuur wereld. De hele dressuursport zou totaal niet meer bestaan als men ECHT tot handelen overging . Paarden die van achteren bijna niets doen , en van voren de benen tot aan de neus gooien .Hypocriete juryleden ,in hun ” voorverwarmde ” stoelen . Ondeskundig publiek , op sensatie belust . Dan zullen de ruiters wel moeten , willen ze blijven bestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook