Aantal (mogelijke) Rhino-besmettingen in Wolvega en Schoteroog daalt

Het aantal paarden dat met Rhino besmet was of in quarantaine stond vanwege mogelijke besmetting daalt fors. In Wolvega bleek afgelopen dinsdag bij het testen dat ongeveer de helft van de paarden negatief was geworden en naar huis mocht. Op RSC Schoteroog zijn tien van de veertien paarden, die in quarantaine stonden gezond verklaard.

Dierenkliniek Wolvega had sinds half mei de beschikking over een leegstaande boerderij gekregen, die ze hebben ingericht als quarantainestal. “Afgelopen week hebben we de paarden op het quarantainebedrijf getest; hierbij bleek ongeveer de helft van de paarden negatief geworden, deze paarden konden nu gelukkig naar huis”, zo meldde de kliniek op facebook.

Schoteroog

Ruitersportcentrum Schoteroog in Haarlem meldde op woensdag op facebook dat tien van de veertien paarden, die in quarantaine stonden negatief zijn getest op rhino. “Wij zijn super blij dat de eerste tien paarden nu virus vrij zijn, we hebben nog vier paarden te gaan daar moeten we nog even op wachten omdat deze er iets later bij zijn gekomen.”

 

 

Lees ook:

Rhino Wolvega verspreidt zich naar Overijssel
Rhinovirus eist leven zeker vijf paarden in noord Nederland
Mogelijk nog een paard besmet met Rhino in de buurt van Wolvega
Dierenkliniek Wolvega getroffen door Rhino
Neurologische variant Rhino in Lelystad
Rhino-uitbraak bij Stal Nieuwland

Bron: FB

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.