Ga naar hoofdinhoud

Aat van Essen koopt overwachts Hippisch Centrum Epe

Exclusief
Aat van Essen met Macrider Premier Foto Melanie Brevink
Zojuist werd er bekend gemaakt dat dressuurruiter Aat van Essen de nieuwe eigenaar is van Hippisch Centrum Epe. 'Het kwam totaal onverwacht. Ik was nog helemaal niet opzoek naar een nieuwe manege, maar ik kreeg een tip van een kennis dat het Hippisch Centrum te koop stond. Het gaat allemaal heel snel, want de oplevering is al in april' liet Aat van Essen weten.

Aat van Essen begint zijn hippische carrière op vijftienjarige leeftijd in de aangespannen sport. Hij maakte furore met Unitas en Edelster. Daarna vervolgt hij zijn carrière in de dressuur. Hij leidde Oogappel, Premier en Sebastiaan op tot het hoogste niveau.

Snelle beslissing

Van Essen had zijn eigen manege nog maar net verkocht en was nog niet actief op zoek naar een nieuwe accommodatie tot hij de tip kreeg van een kennis dat het Hippisch Centrum in Epe te koop stond. Dit was ongeveer vier weken geleden. Van Essen besloot de manege te kopen van de stichting HCE. Vanaf 1 april wordt het beheer van de manege overgedragen aan Van Essen.

Toekomst

In de toekomst is Van Essen van plan om zijn eigen paarden te trainen en lessen te geven op het Hippisch Centrum. Ook is er mogelijkheid tot pensionstalling.

Bijna alles bij het oude

Er zullen niet veel grote veranderingen plaatsvinden nu de manege is verkocht aan Van Essen. De hippische vereniging zal de accommodatie voor enkele uren blijven huren van Van Essen. Ook blijft de stichting ’t Ros Beyaert zijn intrek houden in het Hippisch Centrum Epe. Dit is een stichting die mensen met een beperking begeleid in de paardensport.

De Hippische Vereniging Epe laat in haar nieuwsbrief weten dat zij uitkijken naar een goede en prettige samenwerking met Aat van Essen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.