Ga naar hoofdinhoud

Acantus naar hengstenstation Beligneux le Haras

De Franse stoeterij Beligneux le Haras heeft ook Acantus GK (Acorado I x Cantus) vastgelegd voor de fokkerij. Eerder werden de hengsten Chellano Alpha Z, Coupe de Coeur, Maestro de la Loge en Asti Spumante ook binnengehaald door het hengstenstation.

Acantus voegt zich ook bij de hengsten Kigali, Tinka’s Boy, Huppydam des Horts en Goldfever, die al aan de stoeterij waren verbonden. De vader van de hengst, Acorado I, stierf vroegtijdig. Zijn moeder Waldrose werd tevens ook in de sport uitgebracht op het hoogste niveau. De merrie won eens de Grand Prix van Lissabon. Acantus zelf nam vorige maand op zestienjarige leeftijd afscheid van zijn sportcarrière in München en wordt nu ingezet voor de fokkerij.

Acantus werd vroeger door Max Kühner uitgebracht op concours en met succes: Zo wonnen zij de Nations Cup van Hickstead, werden zij tweede in Madrid en derde in de Grand Prix van Mechelen en Napels.

Bekijk hieronder een filmpje van Acantus:

Bron: Horses/StudforLife

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook