Ga naar hoofdinhoud

Achtjarige A La Carte NRW uit fokkerij Jenny Ekkel wint eerste Grote Prijs

A La Carte NRW en Kendra-Claricia Brinkop - Foto: NRW Langestüt

De door Jenny Ekkel in Geesteren gefokte en nog maar achtjarige A La Carte NRW (Abke x Lux) won gisteren met de slechts 22-jarige Kendra-Claricia Brinkop de Grote Prijs van Oldenburg. Dit is niet de eerste keer dat de in Nederland gefokte Abke-zoon in Duitse staatsdienst de prijzen binnenhaalt voor het Warendorfer Landgestüt. Eerder dit jaar werd Brinkop derde op het Duitse kampioenschap in Balve en vorig jaar was er de zege in het Bundeschampionat voor zevenjarigen. 

A La Carte NRW werd in 2010 gehuldigd als springkampioen van de Westfaalse keuring in Münster-Handorf. Daar wisselde hij van Heinrich Rammsbrock in de handen van het NRW Landgestüt in Warendorf. Die lieten de hengst vanaf 2015 rijden door de jonge amazone Kendra-Clarica Brinkop. Zij had de hengst nog maar korte tijd onder het zadel toen het duo het Bundeschampionat voor zevenjarige springpaarden won in 2015.

Eerste internationale Grote Prijs

Het grootste succes tot nu toe kwam een jaar later op het Duitse kampioenschap in Balve, daar werden Brinkop en A La Carte NRW derde. De Grote Prijs van Oldenburg was de eerste internationale Grote Prijs van de combinatie Brinkop en A La Carte NRW. “We hebben al een geweldig seizoen gehad met de derde plaats in Balve en de overwinning in de U-25 Cup in Aken. Dat het zo lukte in onze eerste internationale Grote Prijs is ongelooflijk. We zijn echt een dreamteam”, zei Brinkop gisteren over de overwinning.

Twee kampioensmerries

In de fokkerij doet de Abke-zoon uit een Lux-moeder het ook niet onaardig. Zowel in 2015 als 2016 leverde hij de kampioensmerrie op de Westfaalse elitekeuring. Dit jaar was dat A Lady Whip (mv. Ferragamo).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook