Ga naar hoofdinhoud

Advocaat meldt inbeslagname Cyrano en Let It Be

Advocatenkantoor Weda & Wensing advocaten meldt dat de bij Zangersheide goedgekeurde dekhengst Cyrano VDV Z (Colmander x Nimmerdor) en de hengst Let It Be VDV Z (v. Let's Go V x Casa Grande V) zojuist in beslag zijn  genomen door de politie. De paarden zijn inzet van een conflict tussen Eit van der Vaart en de Spaanse ruiter Juan Hervas Asencio

De twee paarden zijn vorige week donderdag rond het middaguur opgehaald door Asencio vanaf een stal in Sibculo. Volgens Van der Vaart, bijgestaan door Wensing, ging het om diefstal van zijn paarden. Asencio reageerde ontkennend op de beschuldiging.  “Ik ben de eigenaar van deze paarden en ik kan er mee doen wat ik wil”, aldus de ruiter die wordt bijgestaan door Schelstraete Advocaten.

Volgens Schelstraete beschikt Asencio over documenten waaruit blijkt dat Van der Vaart en hij de paarden gedeeld in eigendom hebben en Asencio verantwoordelijk is voor het trainen en het berijden van de paarden. Het staat hem derhalve vrij de paarden te stallen waar hij wenst. Wensing is van mening dat deze beweringen onjuist zijn. In de contracten zou vastgesteld zijn dat de ruiter slechts voor 15% mede-eigenaar is.

Wensing meldt dat de paarden in beslag zijn genomen, Schelstraete Advocaten laat in een reactie weten hiervan niet op de hoogte te zijn gesteld. Beide partijen bereiden juridische stappen voor.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook