Ga naar hoofdinhoud

Advocaat Platinum: ‘Crediteuren moeten zich tot ons wenden’

Exclusief
Advocaat Roger Baltes, die Platinum Stable bijstaat in het conflict dat de stal heeft met accountantskantoor Joore, reageert namens Ben Brouwer tegenover Paardenkrant-Horses.nl op de berichten dat een faillissementsaanvraag voor Platinum Stable klaar ligt. Hij roept crediteuren op zich bij Platinum Stable te melden in plaats van te kiezen voor een faillissementsaanvraag. 

“Het is nonsens om een faillissement aan te vragen”, aldus Baltes, “dat doe je alleen in het geval dat er geen geld is. Dat geld is er wel, zowel privé als zakelijk. Dat is vorige week al gebleken.” Volgens Baltes is er een verschil tussen betalingsonmacht en betalingsonwil. “Bij het een is er geen geld, bij het ander geen wil om te betalen.” Bij Titian Wilaras zou het om het laatste gaan.

“Meneer Wilaras stelt het op prijs dat er voor opdrachten correct werk met een correcte prijs gerekend wordt. Wanneer daar geen sprake van is dan moet er een gesprek komen tussen debiteur en crediteur. Wilaras is er de man niet naar om arme ZZP’ers de nek om te draaien. Dat beeld is nu wel ontstaan.”

Momenteel benadert een woordvoerder namens Platinum diverse crediteuren. “Niet om betalingen te voorkomen maar om tot een afwikkeling te komen”, aldus Baltes. “Wanneer de crediteur kan aantonen dat er betaald moet worden voor correct geleverd werk dan zullen de openstaande posten betaald gaan worden.”

Een faillissement is niet per se in het belang van de crediteuren, vindt Baltes. “Dat kan wel eens averechts werken omdat dan de pot verdeeld moet worden over diverse partijen.”

Baltes vindt het dreigement van Joores advocaat Danny Snijders, dat de faillissementsaanvraag klaar ligt, getuigen van sensatiezucht. “Een faillissement mag niet worden aangevraagd als een incassomiddel. Dat is misbruik. De rechter kan het in dat geval ook afwijzen.”

“Meneer Wilaras is een wereldburger dus de opmerking dat er in Nederland op een andere manier zaken wordt gedaan dan in de regio waar hij vandaan komt is regelrechte sensatie”, merkt Baltes ook nog op.

“Meneer Wilaras heeft nog steeds de droom die hij enkele jaren geleden ook had, namelijk een paardenparadijs voor Aziatische ruiters in Nederland. Ja, er zijn dingen fout gegaan in het verleden, zoals de vergunningen. Maar het is nooit zijn bedoeling geweest het niet goed te doen. En het is ook nu nog altijd zijn wens dat het goedkomt.”

‘Faillissementsaanvraag Platinum tenzij…’
Wilaras heeft betaald; executieveiling van de baan
Ben Brouwer: ‘Veiling gaat niet door’
Luc Schelstraete: ‘Wilaras betaalt rekeningen niet’
Platinum probeert executieveiling te voorkomen
Platinum Stables: ‘Executieveiling gaat niet door’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

3 reacties op “Advocaat Platinum: ‘Crediteuren moeten zich tot ons wenden’

 • Benthe

  Is Horses soms veranderd in de Story of Privé dat jullie ieder aspect uit deze zaak per sé moeten plaatsen? Wat een soapverhaal.

 • jw

  Al hetgeen nu al over Platium Stables geschreven is ,doet geen eer aan de naam,als je hoog wil vliegen moeten je ook betalen,en vaak zien we dat er winnaar is ,de advocaten.
  # weken achter elkaar een stuk op horses over wel of niet faillissement aanvraag.
  Maak schoon schip,en kom met een artikel dat de problemen opgelost zijn.

 • monique

  Het is inderdaad een soap, maar vergis je niet wat een spoor van ellende mensen als Wilaras achterlaten. Dit zijn heus niet de enige mensen die op geld zitten te wachten, anders is zo’n oproep van Ben Brouwer niet nodig, en als alles in alle redelijkheid betaald wordt komt het heus niet tot een rechtszaak. Dat doe je als ondernemer echt alleen als het niet anders kan. Daarom is het goed dat er aandacht aan wordt besteedt, zo worden nieuwe slachtoffers misschien voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.