Ga naar hoofdinhoud

Ahlmann is Whitaker en Houtzager te snel af

Christiann Ahlmann met Cilian 2
Foto Karin Flapper

Vanmiddag won Christian Ahlmann met Little Lady Z (v. Laptop) het 1,50m in Basel. Hij behaalde in het parcours met twee Jokers 70 punten en finishte in 43,19 seconden. De tweede plek ging naar de Brit Michael Whitaker met Antello Z (v. Animo II). Beste Nederlander werd Marc Houtzager met Sterrehof’s Uppity (v. Guidam). Ze behaalden een knappe derde plek.

Houtzagers succes kan de laatste maanden niet op. Na het winnen van de Grote Prijs van Parijs en meerdere top rubrieken in Londen, waaronder de wereldbekerkwalificatie, eindigde hij vanmiddag als derde in Basel. In 45,27 seconden rondde hij het parcours met Uppity af. Ook Maikel van der Vleuten liet van zich horen. Met de pas negenjarige VDL Groep Eureka (v. Chin Chin) werd hij zesde in een tijd van 46,93 seconden.

Pius Schwizer eindigde op een vierde plek met Picsou du Chene (v. Le Tot de Semilly). Emanuelle Gaudiano, vanmiddag ook al derde in het 1,45m, werd met Cannavaro (v. Caspar) vijfde. De tiende plek was voor Rolf-Göran Bengtsson met de fenomenale Casall la Silla (v. Caretino).

Klik hier voor de resultaten.
Klik hier voor een video van de rit van Christian Ahlmann.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook