Ga naar hoofdinhoud

Al ruim dertig GP-springpaarden van Dutch Sport Horse Sales

Foto: Dutch Sport Horse Sales

De Dutch Sport Horse Sales-veiling in Weert houdt dit jaar de tiende editie en bracht in de loop der jaren al ruim dertig Grand Prix-springpaarden voort. Op dinsdag 24 september komen er 29 springpaarden onder de hamer in Weert.


De veiling, die wordt gedragen door Paul en Emile Hendrix, Neil Jones en Yves Houtackers, heeft in tien jaar ruim dertig paarden voortgebracht die nu op 1.50m of Grand Prix niveau presteren. In de loop der jaren heeft de Dutch Sport Horse Sales een positie in de internationale springsport weten te bemachtigen. Ruiters en amazones van over de hele wereld komen naar Limburg toe om hun toekomstige winnaar te kopen. Vorig jaar werd 94% van de collectie naar het buitenland verkocht.

Eén van de Grand Prix springpaarden is Uryadi (Guidam x Amaretto I x Zeus). Uryadi werd door de Amerikaanse Jennifer Crooks op de Dutch Sport Horse Sales gekocht in 2006. Inmiddels springt dit duo op het allerhoogste niveau. Ze waren zeer succesvol in Grand Prix en landenwedstrijden in Kopenhagen, Spruce Meadows, Wellington en Lummen.

Cupido Z (Caridor Z x Lord Z) werd in 2009 verkocht tijdens de Dutch Sport Horse Sales. Sindsdien heeft dit paard al vele successen op zijn naam gezet. Zo won de negentienjarige amazone Pippa Allen dit jaar nog de Grand Prix in het Duitse Eschweiler. Ook was Allen succesvol tijdens het EK 2013 in Vejer de la Frontera.

Een paard dat ook hoge ogen gooit is Alban (Cavalier x Voltaire). Begin mei van dit jaar won de Canadese springruiter Alex Grayton de Grand Prix van het May Classic Tournament op Spruce Meadows. Alban werd op de Dutch Sport Horse Sales gekocht in 2010.

Maar niet alleen de oudere paarden springen zich in de kijker. Zelfs de jonge paarden die pas vorig jaar geveild zijn doen het ontzettend goed in de internationale springsport. De Ierse ruiter Ronan Mc Guigan rijdt het paard Chapeau (Indoctro x G. Ramiro Z) nu zeer succesvol. De combinatie won onder andere de finale van de zesjarigen in het Amerikaanse Wellington.

Ook het paard Cloe werd vorig jaar geveild op de Dutch Sport Horse Sales. Inmiddels is deze Harley VDL x Lupicor zoon van naam veranderd en heet nu Constable II. Constable II viel ontzettend op tijdens de Global Champions Tour onder Amerikaanse topamazone Laura Kraut. De combinatie wist zich hier op overtuigende wijze te klasseren. Dit bleef niet onopgemerkt bij de internationale topruiters.

Bron: Horses / Dutch Sport Horse Sales

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook